Gündem:
TÜBİTAK ARTIK ''ALO TÜBİTAK'' OLDU
TÜBİT'AK'ladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bilirkişi raporu gönderen TÜBİTAK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddiasıyla internetten yayınlanan ses kayıtlarının “montaj” olduğunu bildirdi.

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu sonrasında Başbakan Erdoğan ve bazı bakanların konuşmaları internete sızmıştı. TÜBİTAK Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı görüşmeleri montaj olarak değerlendirdi.

BAĞIŞ'IN GÖRÜŞMELERİ DE MONTAJMIŞ

Operasyon sonrasında Egemen Bağış'ın Rıza Sarraf'tan rüşvet aldığı iddia edilmiş. Rüşvet görüntüsü olduğu iddia edilen video kayıtları internete sızmıştı. Egemen Bağış'ın gazeteci Metehan Demir ile yaptığı telefon görüşmeleri ve Kuran'ı Kerim'de yer alan Bakara suresi ile ilgili söyledikleri büyük infial yaratmıştı. 

İddiaya göre, Bağış'ın 'Ben her cuma bir ayet sallıyorum' sözlerine ses kaydına göre Demir 'Senin elinde kitapçık (Kuran-ı Kerim) var ordan sallıyorsun' yanıtını veriyor. Bağış ise 'Kitapçık yok lan, google'a gir. Kuran'da atıyorum kardeşlik, Kuran'da bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan bir tane salla gitsin' yanıtını veriyor.

Son olarak ise Metehan Demir'in 'Bu Bakara iyi ya' sözlerine Egemen Bağış gülerek 'Makara makara' yanıtını veriyor. 
Eski Bakan Bağış'ın bu konuşması da TÜBİTAK tarafından montaj ilan edildi.

EGEMEN BAĞIŞ ÖZÜR DİLEMİŞTİ
 
Egemen Bağış bu skandal iddiaların sosyal medyada yayılması üzerine Twitter hesabından jet bir paylaşım yaparak, kaydın montaj olduğunu söylemiş ancak yine de özür dilemişti.

İtibar cellatlarının saldırılarına maruz kalmakta olduğunu belirten Bağış, konuşmanın kendisine ait olduğunu düşünüp üzülenler için ise özür diledi.
 



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku