Gündem:
TUĞRUL TÜRKEŞ BAKANLIK TEKLİFİNE BALIKLAMA ATLADI

TUĞRUL TÜRKEŞ BAKANLIK TEKLİFİNE BALIKLAMA ATLADI

Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini kabul etti

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul ettiği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu'nun mektupla geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunduğu MHP'li milletvekillerinden Türkeş, Başbakanlığa yazılı olarak yanıtını iletti.

Bunun üzerine, Başbakan Davutoğlu ile Türkeş'in telefonda görüştüğü belirtildi.

Başbakan Davutoğlu, telefon görüşmesinde, teklifi kabul ettiği ve anayasal bir talep olan bu yazıya olumlu cevap verdiği için Türkeş'e teşekkür etti.

Gösterdiği devlet adamlığı sebebiyle de Türkeş'e teşekkür eden Davutoğlu'nun, Türkeş ile nasıl bir görevlendirme yapılacağına ilişkin de yakın zamanda görüşmesinin beklendiği ifade edildi.

"İstifasını bekliyoruz"

Öte yandan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkeş'in, bakanlık teklifini kabulune ilişkin, "Tuğrul Türkeş'in istifasını bekliyoruz. Eğer istifasını vermezse gerekeni yaparız, kendisini disiplin kuruluna sevk ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

AHMET KENAN TANRIKULU TEKLİFİ ŞOKE EDEN BİR TEPKİYLE REDDETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Sayın Ahmet Kenan Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifine, "Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı'na böyle bir teklifin yapılması cüretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum" diyerek yanıt verdi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifine, "Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım. Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı'na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum" diyerek yanıt verdi.

MERAL AKŞENER DE BAKANLIK TEKLİFİNİ REDDETTİ


MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Başbakan Davutoğlu'nun götürdüğü Bakanlık teklifini reddettiğini açıkladı. Bakanlık teklifini kabul etmeyen Akşener, yaptığı yazılı açıklamasında "26.08.2015 tarih ve 9304 sayı ile Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için bakanlık teklifinizi içeren yazınızı aldım. Böyle bir görev teklifinin şahsıma da yapılacağının basın ve yayın organlarında yer alması üzerine, teklif edildiği takdirde kesinlikle kabul etmeyeceğimi kamuoyu ile paylaşmıştım. Partimin ve şahsımın tavrının belli olmasına rağmen, telefon ile de teyidini alabileceğiniz görüşümü, siyasi stratejilerinize araç yapmanızı, parti tüzel kişiliklerini ve şahsi beyanları yok saymanızı siyasi nezaket dışı olarak gördüğümü üzülerek belirtir, bir kez de yazılı olarak bakanlık teklifinizi kabul etmediğimi bilgilerinize sunarım" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku