Gündem:
TUNCELİ ŞEHİT ÖĞRETMEN İÇİN YÜRÜDÜ...

TUNCELİ ŞEHİT ÖĞRETMEN İÇİN YÜRÜDÜ...

CHP Tunceli İl Başkanlığı’nın PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ı anmak ve terörü protesto etmek için düzenlediği, yürüyüş, saat 18.00 sıralarında başladı.

Kent merkezinde Belediye binası önünde toplanan CHP’liler, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri Tuncay Özkan, Muharrem İnce, Haluk Pekşen, Gürsel Erol, Gülay Yelekçi, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş ile birlikte yürüyüşe başladı.

Cemevine kadar yürüyen kalabalık ellerinde sadece Türk bayrakları ve şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın fotoğraflarını taşıdı ve sessiz bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe katılanlar yaklaşık yarım saat yürüdükten sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın cenazesinin atıldığı Pülümür Çayı’na Gole Çeto Parkı’ndan karanfiller attı.

CHP’lilerin düzenlediği yürüyüş için polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

“NECMETTİN ÖĞRETMENİN ANNESİNİN BABASININ ACISI ACIMIZ

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol yaptığı konuşmada, “Bir masumun bir umudun bir emeğin, eğitimcinin temiz saf kanı terör örgüt tarafından haince ve alçakça akıtıldı. Topraklarımızın kutsallığına ihanet edildi. Necmettin öğretmenin kanı yüreğimizde ateş, gözlerimizde yaş oldu. Annesinin, babasının acısı acımız oldu. Necmettin’imize sahip çıkamadığımız için Dersim halkından, ailesinden özür dileriz. Bu acının tarifi yok. Bizim evladımız, onurumuz” dedi.

“NECMETTİN’İMİZE SAHİP ÇIKAMADIĞIMIZ İÇİN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLERİZ”

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Bir masumun bir umudun bir emeğin, eğitimcinin temiz saf kanı terör örgüt tarafından haince ve alçakça akıtıldı. Topraklarımızın kutsallığına ihanet edildi. Necmettin öğretmenin kanı yüreğimizde ateş, gözlerimizde yaş oldu.

Necmettin öğretmene sıkılan kurşun Dersim’in kültürüne, geleneklerine, inancalarına sıkılan kurşundur. İnsanlığa sıkılan ihanet kurşunudur. Terör örgütlerine sesleniyorum can alarak eylemelerinize devam edeceksin bilin ki Dersim’de de Türkiye’de de bedel ödeyecek milyonlar vardır. Artık yeter bir yurttaş, baba, milletvekili, öğretmen çocuğu olarak sesleniyorum. Terör sürecinin devamından sorumlu tek kurum siyaset kurumudur. Terör ülkemizin ulusal sorunudur. Artık evlere ateş düşmesin. Kahrolsun terörizm” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku