Gündem:
TÜRK F-16'LARI SURİYE UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ
TÜRK F-16'LARI SURİYE UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ

Türkiye sınırını ihlal eden Suriye’ye ait hava aracına, Adana’dan kalkan F-16’lardan iki füze atıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise düşürülen hava aracının bir Suriye helikopteri olduğunu ifade etti. Suriye'den konuya ilişkin yapılan ilk açıklamada, düşürülen aracın İHA olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, Hatay’ın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinden Suriye’den bir hava aracının sınır ihlali yaptığını belirterek, “Bunun üzerine Adana’dan kalkan savaş jetlerimiz tarafından iki kez ateş açıldı. Şu anda bölgede incelemeler yapılıyor. Uçak mı, helikopter mi, başka bir hava aracı mı ne olduğu araştırmanın sonunda netlik kazanacak” dedi.

Bölgede oturan vatandaşlar, Dursunlu-Emek bölgesinden "Suriye uçağının" iki kez sınır ihlali yaptığını, ardından da Türk jetleri tarafından vurulduğunu, "uçağın üç parçaya bölünerek düştüğünü gördüklerini" söyledi.

BAKAN: HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise düşürülen hava aracının helikopter olduğunu belirtti. Yılmaz, ”Cilvegözü’nde 14.04 sıralarında 5 dakika süreyle 7 mil sınırı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüştür. Hakkıyla görevini yapan, Suriye güçlerine karşı gerekli tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi

SURİYE: DÜŞÜRÜLEN İHA'YDI

Suriye devlet televizyonu ise Türk jetlerinin Suriye uçağını vurduğuna dair iddiaların doğru olmadığını savundu. Reuters'ın haberine göre, Suriye televizyonu düşürülen aracın, keşif amacıyla uçurulan insansız hava aracı olduğunu öne sürdü. Suriye devlet televizyonunun haberinde, vurulan araç "uzaktan kumandalı, küçük bir İHA" olarak tanımlandı.

Suriye, 22 Haziran 2012'de Akdeniz üzerinde keşif uçuşu yapan Türk RF-4E keşif uçağını; Türk jetleri de 16 Eylül 2013'te bir Suriye helikopterini, 23 Mart 2014'te de MİG uçağını angajman kurallarını çiğnediği için vurarak düşürmüştü.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku