Gündem:
TÜRK HEKİMLERİ FETÖ ve PKK'ya KALKAN OLMAYACAK!

TÜRK HEKİMLERİ FETÖ ve PKK'ya KALKAN OLMAYACAK!

Cumhuriyetçi hekimler: "FETÖ ve PKK'ya kalkan olmayacağız"

Cumhuriyetçi hekimler 'Adalet yürüyüşü' ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyetçi hekimler, Türk Tabipler Birliği'nin FETÖ ile irtibatta oldukları gerekçesiyle işten atılan sağlık çalışanlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya ve CHP'nin başlattığı 'adalet yürüyüşüne tepki gösterdi.

Türk hekimleri, "FETÖ ve PKK'ya kalkan olmayacak. Cumhuriyetin adaletine, gücüne ve kapsayıcılığına güveniyoruz" başlıklı açıklama şu şekilde:

"Mahkemelerde ya da hapishanelerde hesap verenler esas olarak FETÖ ve PKK mensuplarıdır ya da ilişkisi bulunanlardır. Her iki terör örgütünün işlemiş olduğu suçlara katılanların yargılanmaları ve suçu kanıtlananların cezalandırılmaları yerindedir ve Adalet’in gereğidir.

Mevcut TTB yönetimi 15 Temmuz 2016 ABD-FETÖ darbe girişiminin hemen ertesinde Eylül 2016'dan itibaren ‘100.000 kamu çalışanının haksız ve hukuksuz işten atıldığını, bunların bir kısmının da tutuklandığı’ iddialarını, açıklamalarında dile getirmeye başladılar.

Cumhuriyetçi Hekimler olarak bu açıklamaların AKP'ye muhalefet görüntüsü altında emperyalizm destekli bölücülere ve hainlere sahip çıkmak olduğunu belirttik, TTB yönetimini uyardık ve TTB Başkanını istifaya davet ettik.

Bugüne kadar sadece açıklama düzeyinde kalan bu tutumun, bir Siyasi Parti Genel Başkanı’nın benzer taleplerle başlattığı 'Adalet' yürüyüşü ile eylemli olarak hapisteki FETÖ ve PKK unsurlarının tahliyesi için zemin yaratma ve dış müdahalelere ortam hazırlama girişimine dönüştüğünü görmekteyiz.

Cumhuriyetçi Hekimler olarak Türk Hekimlerinin bu girişime alet edilmek istenmesini asla onaylamıyoruz.

Bu girişim, ne sağlık emekçilerine ve hizmetlerine, ne Milletin Birliği'ne, ne de iç barışa faydası olmayacaktır.

Yöneticilik görevlerinde, binlerce meslektaşımıza terör uygulayan FETÖ mensuplarının, iktidar partisi düzeyinde yer yer korundukları bir ortamda, Cumhuriyet yargısının, suç teşkil eden eylemi esas alan, özenli tutumu, büyük önem arz etmektedir. Cumhuriyet Hukuku’na dayanan özenli ve kararlı yargılama, Adaletin tecellisi, Milletimizin birliği ve Vatanımızın bütünlüğü için hayati önemdedir.

Cumhuriyetin Adaletine, Gücüne ve Kapsayıcılığına güvenimiz tamdır."



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku