Gündem:
'TÜRKİYE'DEKİ REJİM BAŞTA OLMAK ÜZERE...'
'TÜRKİYE'DEKİ REJİM BAŞTA OLMAK ÜZERE...'

Suriye Arap Haber Ajansı SANA'nın haberine göre Suriye Arap Cumhuriyeti, Mısır’ın Sina Bölgesinde Rus yolcu uçağına yapılan ve taşıdığı yolcuların yaşamlarını yitirmelerine yol açan kanlı terör saldırısını en keskin ifadelerle kınadı.

Haberde Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı'nın bugün yayınladığı beyanla Suriye’nin devlet ve halk olarak Rusya ile dayanışmasını bir kez daha yenilediği belirtilirken bu saldırıyı gerçekleştiren IŞİD Örgütünün hakettiği en katı cezayı alması için her türlü işbirliği ve yardıma hazır oldukları belirtildi.

Haberde ayrıca Türkiye'nin bu tip terör örgütlerine destek verdiğine atıf yapılarak aynen şu cümlelere yer verilmiş;

"Bakanlık IŞİD, Nusra Cephesi ve Kaide kökenli daha başka terör örgütlerinin başka devletlere uzanmalarının nedeninin ABD ve Batılı devletlerin yanında Türkiye’deki rejim başta olmak üzere bölgedeki taşeronlarının yanlış tutum ve politikaları sonucunda geldiğine dikkat çekti.

Terörün dünya ülkeleri ve halklarına karşı teşkil ettiği tehlikeye bir kez daha dikkat çeken Bakanlık; Suriye’nin teröre karşı mücadelede uluslar arası ciddi ve dürüst çabaların birleştirilmesi önemine bir kez daha vurgu yaptı. Bakanlık teröre karşı mücadelenin devletlerin egemenliğine saygıyla birlikte uluslar arası ilgili karar ve kanunlar çerçevesinde olması gereğinin de altını çizdi."


SANA-Suriye Arap Haber Ajansı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku