Gündem:
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN 19 MAYIS'ta 'BİRİNCİ VAZİFE' YÜRÜYÜŞÜ
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN 19 MAYIS'ta "BİRİNCİ VAZİFE" YÜRÜYÜŞÜ

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ 19 MAYIS'TA ŞİŞLİYE DAVET EDİYOR!


İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi başta olmak üzere bütün üniversitelerde ve kampüslerde çeşitli etkinlikler gerçekleştiren TGB'liler Afiş- bildiri çalışmaları, masa çalışmaları ve duyuruların yanı sıra salon etkinlikleri ile tüm öğrencileri 19 Mayıs'a davet ediyor.

Üniversiteler 19 Mayıs’la Donandı

İstanbul’da bulunan İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere Kemerburgaz Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi gibi vakıf üniversitesi dahil olmak üzere bütün üniversitelerde ve kampüslerde yürütülen 19 Mayıs çalışması kapsamında  fakültelerde duvarlara ve panolara afiş asıp, öğrencilerle birebir temas kurarak bildiri dağıtan  TGB'liler sınıf sınıf, amfi amfi dolaşarak  ''Birinci Vazife'' yürüyüşünü anlatıyor, açtıkları masalarla “97 Yıllık Ümidin Şenliği” etkinliği için kayıt yapıp bilet satıyorlar.




TGB Salonları Doldurup Taşırıyor

TGB, üniversite koridorlarını ve sınıflarını 19 Mayıs’la donatmanın yanı sıra çok sayıda salon etkinliği gerçekleştiriyor. TGB’nin yaptığı her etkinlikte salonlar dolup taşıyor.

 

TGB geçtiğimiz günlerde Marmara Üniversitesi'nde 26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ ile "Atatürk'ten Bugüne Türkiye'nin Dış Politika Uygulamalarına Bakış" adlı konferansı düzenledi. Etkinliğe 1700'ün üzerinde öğrenci katıldı. Yine Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nde TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile "Anayasa ve Türkiye'nin Geleceği" adlı panel gerçekleştiren TGB’lilerin bu etkinliğine 130'a yakın öğrenci katıldı. Etkinlikte bölücü ve gerici anayasaya karşı 19 Mayıs’ta Şişli Atatürk Evi önünde buluşma çağrısı yapıldı.

İstanbul Üniversitesi’nin farklı kampüslerinde de birden fazla etkinlik gerçekleştiren TGB, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde Süheyl Batum ile "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" adlı konferans düzenledi. 

Çapa Tıp Fakültesi'nde ise Müjdat Gezen ile “Cumhuriyet Gençlik ve Sanat” isimle söyleşi gerçekleştiren TGB’lilerin bu etkinliğine 200'den fazla öğrenci katıldı. 
İstanbul Üniversitesi Mavi Çınar Edebiyat Topluluğu’nun Prof. Dr. Afşar Timuçin ile “Estetikte Yabancılaşma Duygusu” etkinliğini gerçekleştirdi. Öğrencilerin bu etkinliğe de ilgisi yoğundu. 

Yalnızca devlet üniversitelerinde değil, vakıf üniversitelerinde de  etkinlikler gerçekleştiren TGB'lilerin Üsküdar Üniversitesi'nde Arda Odabaşı ile gerçekleştirdiği "Jön Türkler ve Anayasal Mücadele" isimli etkinliğe ilgi büyüktü.

Kampüsler 19 Mayıs’ta Şişli’de!

TGB üniversitelerde yoğun çalışmalarına devam ederken, öğrencilerden büyük bir ilgi görüyor. Tüm etkinlikleri yoğun katılımla sürdüren TGB’ye çok sayıda üye ve 19 Mayıs’taki gençlik şölenine katılım talebi geliyor.







Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku