Gündem:
ÜNLÜ SPİKER CAN AKBEL VEFAT ETTİ

ÜNLÜ SPİKER CAN AKBEL VEFAT ETTİ

TRT spikerlerinden Can Akbel (81) İstanbul'da vefat etti.

Akbel, 70'li yıllarda TRT'de sunduğu Güne Bakış adlı haber programıyla yepyeni bir akım yaratmıştı.

1953 yılında Ankara Radyosu'nda spiker olarak göreve başlayan Can Akbel, Köln'de Federal Basın Dairesi ve Almanya'nın Sesi Radyosu'nda çalıştıktan sonra, kurucusu olduğu WDR Türkçe Bölümü'nde Yayın Müdürlüğü yaptı. 1968 yılında deneme yayınına başlayan TRT Televizyonu'nda redaktör spiker olarak çalıştı.

70'li yıllardan itibaren yıllarca hazırlayıp sunduğu “Güne Bakış adlı haber programı, haber sunumunda yeni bir dil yarattı ve Türk halkı tarafından çok sevildi. Bugünkü gece haberlerinin başlangıcını oluşturdu.

1999 yılında emekli olan Can Akbel, Bahçeşehir Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Radyo-TV Sinema Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak deneyimlerini genç nesillere aktardı.

CENAZE YARIN

Can Akbel'in cenazesi, yarın saat 13.30'da Harbiye'deki TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yapılacak törenin ardından, Bebek Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazdan sonra Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku