Gündem:
ÜZÜLME KILIÇDAROĞLU, ÇALIŞ SENİN DE OLUR!
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Başbakan Erdoğan, "Onlar geleceklerinden korkuyorlar çünkü bu halk artık kendi cumhurbaşkanını kendi seçecek. Bunlar bu ülkede artık bize bu makamlarda yer yok diye düşünüyorlar. Bundan rahatsızlar. Üzülme Kılıçdaroğlu çalış senin de olur. Halkı kucakla dürüst ol. Onlar çatıyla uğraşıp dursunlar. O çatı zaten 30 Mart'ta uçtu gitti.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin umutlarını şimdiden kaybederek bu yolda yürüdüklerini görüyoruz. İş olsun diye yapılan ziyaretler, açıklamalar, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hiçbir iddialarının olmadığını gösteriyor" dedi. 

Soma'daki maden kazasına ilişkin Başbakan Erdoğan, "Tabii hiç kaza olmaz" diye bir anlayışın yanlış olduğunu da söylemek zorundayım. Sadece maden ocakları için demiyorum. Hayat risklerle doludur, istediğiniz kadar testler yapın kaza oranını minimize etmek en ideal olanıdır. Ama sıfırlamak dünyanın hiçbir yerinde, yaşam şeklinde mümkün değildir" dedi. 

"KAZA ORANINI SIFIRLAMAK DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YAŞAM ŞEKLİNDE MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Soma'daki maden kazası ve sonrasındaki çalışmalara değinen Başbakan Erdoğan, "Kazayla ilgili idari ve adli soruşturmalar da onların da takipçisiyiz, devam ediyor. Soruşturmaları titizlikle takip ediyoruz. Aynı kazaların yaşanmaması bunu minimize etmek için her kademede çalışmaları başlattık. Tabii hiç kaza olmaz" diye bir anlayışın yanlış olduğunu da söylemek zorundayım.

Sadece maden ocakları için demiyorum. Hayat risklerle doludur, istediğiniz kadar testler yapın kaza oranını minimize etmek en ideal olanıdır. Ama sıfırlamak dünyanın hiçbir yerinde, yaşam şeklinde mümkün değildir. Maden ocakları, kömür ocakları riski en yüksek olan alanlardır. Bundan sonraki takipler çok daha fazla olacak. TBMM'de Araştırma komisyonu kuruldu. Yeni acıların yaşanmaması için çalışıyoruz Yüreklerimizi dağlayan Soma faciası milletimize kardeş olma şuurumuzu hissettirdi. En son Van depreminde acılarımızı paylaşmıştık, herkes seferber olmuştu.

Soma'da da 77 milyon tek yürek oldu. Millet olarak yalnız olmadığımızı, tüm dünyanın dost ve kardeş ülkelerin de bizlerle birlikte olduğunu gördük" diye konuştu. 

"ELHAMDÜLİLLAH ARTIK, 12 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE YOK"

Bosna Hersek'teki sel felaketinden dolayı Türkiye'nin Bosna Hersek'e ulaştırdığı yardımlara değinen Başbakan Erdoğan, "Bizim sel bölgesine yardım göndermemizden rahatsızlık duyanlar çıkanlar oldu. Elhamdülillah artık,12 yıl önceki Türkiye yok. Hem kendi afetleri ile mücadele ederken, öbür tarafta Bosna'ya, Sırbistan'a elini uzatabilecek güçte Türkiye var. Ama bunların ki nasıl bir insafsızlık? Somali'nin haritadaki yerini de bilmezler" dedi. 

"BOĞAZA NAZIR VİLLALARINDA OTURURLAR, ORALARDA DEMLENİRLER"

Başbakan Erdoğan, "Soma'yı da bilmezler, haritada yerini bile bilmezler. Dünyayı kendi oturdukları küçük semtten ibaret bilirler. Lüks kafelerde otururlar, boğaza nazır villalarında , köşklerinde otururlar, oralarda demlenirler" dedi. 

"TWEET İLE AHKAM KESERLER YALAN SÖYLERLER, PROVOKASYON YAPARLAR"

Başbakan Erdoğan, "Ellerinde akıllı telefonlarıyla attıkları Twitt ile ahkam keserler, yalan söylerler, provokasyon yaparlar. Twitter'da attıkları Tweet gündem listesine girmiyorsa bunlar için hiçbir konu bunlar için önemli olmaz. Bunlar kendileri 140 karakter yazınca dünyayı kurtaran adam zannederler. Bir yoksul ailenin sofrasına diz kurup oturamazlar. Yoksulluğun coğrafyası yoktur. Bugün Somali'yi bırak dersen, yarın Allah vermesin ihtiyacın olduğunda sana bakacak kimseyi bulamazsın. Olay sadece yardım değil, bir de siyasi boyutu var" ifadelerini kullandı. 

"BİRİLERİ ÖLÜNCE, ELLERİNİ OVUŞTURAN BİR ZİHNİYET BİZİ ANLAYAMAZ"

Başbakan Erdoğan, "Soma'nın da Somali'nin de acısı yüreğimizde sığdıracak kadar engin yürekliyiz. Tarihte bunu gördük. Ecdadımız gerçekten güzel yapmış. Buralardan Hint yarımadasına donanmalar gönderen bir ecdadımız varsa gurur duyar, o izde de devam ederiz. Çok enteresandır. Gezi olaylarının öncesinde, İstanbul'un Anadolu yakasında CHP'nin yerel yönetimlerin tartışmasız kabul etiği bir ilçemizde, duvarlara 'zulüm 1453'te başladı' diye yazan ve yazanları destekleten bir zihniyet bizi asla anlayamaz. Kömürle, madenle sadece eline istismar malzemesi çıktığında ilgilenenler bizi anlayamaz. Birileri ölünce, ellerini ovuşturan bir zihniyet bizi anlayamaz" diye konuştu. 

"KÖMÜRÜN ÇİLESİNİ ÇEKEN ÖLÜMLE BURUN BURUNA ÇALIŞAN BİZİZ"

Soma'daki maden ocağı kazası sonrasındaki tartışmaları eleştiren Başbakan Erdoğan, "Kömürün çilesini çeken biziz, en zor işlerde ölümle burun buruna çalışan biziz. Biz oralardan geliyoruz, her an zaten oralardayız. Başbakanınız kömür ocaklarına inmiş bir başbakandır. Bakanlarım da kömür ocaklarına inmişlerdir. Gerek Çalışma Bakanım, Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanım yine o kömür ocaklarına inen onlarla yemek yiyen bir ekibiz biz. Bu atıp tutanların hiç birisinin o kömür ocaklarına indiği filan yok. Bunlar sadece varsın sadece demlensinler, kendilerine gelen yanlış bilgilerle de AK Parti iktidarını yaralamaya, yıpratmaya devam etsin" diyerek tepki gösterdi. 

"ÇIKMIŞLAR BAZI VEKİLLER OTURMA EYLEMİ YAPIYORLAR"

Başbakan Erdoğan, "Oturun oturun, devam edin, sizin hayatınız zaten oturmakla geçti zaten. Bizim hayatımız da çalışmakla geçti farkımız bu. 

Zaten böyle devam ettiğiniz için bir yere varamıyorsunuz. Biz daha çok çalışacağız. Eksiğimizi açığımızı gidermeye çalışacağız. İlgili bakanlarımın hepsine talimat verdim. Maden ocaklarına bizde olmayan gerekli teknolojileri getireceğiz" dedi. 

"KAN KUSTUK KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK' DEDİK"

Gerilimin tarafı ve kaynağı olamayacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, "AK Parti mitingine kimlerin katıldığını bilemeyiz. Biz bu ülkede, hiçbir gerilimin tarafı, kaynağı değiliz. Sosyal medya aracılığı ile estirilen ırkçılığın, ayrımcılığın, şiddet çağrılarının içinde asla değiliz. 'Kan kustuk kızılcık şerbeti içtik' dedik. Kimse kusura bakmasın. Şımarıklık, had bilmezlik, nefret suçları karşında daha fazla susacak değiliz" dedi. 

"ÖLMÜŞTÜR GEÇMİŞTİR"

Okmeydanı'ndaki olayları eleştiren Başbakan Erdoğan, "Soma'yı bahane edip, kıran, tahrip eden, polise saldıran, yeni cinayetler işleyen kan tacirleri karşısında elbette susmayacağız. Dün yine bir olay oldu İstanbul'da. Neymiş, berkin Elvan'ı anmak için okullarda törenler düzenleyeceklermiş. Şu hale bak yav. Biz bu ülkede kusura bakmayın her ölüm hadisesinde tören mi düzenleyeceğiz. O zaman bütün işleri bırakıp törenlere bakalım. Ölmüştür geçmiştir. Ama Kılıçdaroğlu'na göre, bu tabi ekmek almaya giderken ölen bir gencimiz, çocuğumuz. Dürüst ol dürüst. Kimi aldatıyorsun? Gerçek ortada, her şey ortada. Resimlerle kayıtlarla. Ama o yavruyu, aldatanlar da ortada. Dün ölüm yıldönümüymüş, yıldönümü değil. Olayların olduğu yıldönümü. Bunu gerekçe tuttular" diye konuştu. 

"NASIL SABREDİYORLAR BEN BUNLARI ANLAYAMIYORUM"

Başbakan Erdoğan, "Orayı adeta terörize ettiler. Molotof, hava fişeklerler saldırdılar. Bir tane Molotof kokteyli polis aracının içine düştü. Polislerimiz yanmaya başladı. Kollarının vücudunun bir kısmı yandı. Bütün araçların üzerine bu teröristler çıkarak, orada o camları kırmaya çalışıyor. Bütün bunlara karşı polis eli kolu bağlı mı duracak? Bir şey yapmayacak mı? Nasıl sabrediyorlar ben bunları anlayamıyorum" diyerek Medyaya yönelik ağır eleştirilerine devam etti. 

"TUNCELİ MİLLETVEKİLİ OKMEYDANI SSK'DA ORAYI TERÖRİZE ETMENİN GAYRETİNDE"

Başbakan Erdoğan, "Biz terörize olmuş olanları mı konuşacağız. Ellerinde Molotoflarla cam çerçeve indirenlerimi savunacağız? Ama bu ülkenin Ana muhalefet partisi bunları savunup yanında yer alıyor. Biz onların yanında yer almayacağız. Dün de malum Tunceli milletvekili Okmeydanı SSK'da orayı terörize etmenin gayretinde. Bir diğeri de Manisa'ya gidiyor. Orayı terörize etmenin gayretinde" ifadelerini kullandı. 

"BAŞBAKANIM ALMANYA'YA GİTMESENİZ İYİ OLUR GİTMEYİN" DİYORLAR"

Almanya'ya yapacağı ziyarete ilişkin Başbakan Erdoğan, "Yarın Almanya'ya yapacağım ziyaret öncesi çok manidar şekilde. Oranın da terörize edilmesine gayret ediyorlar Türkiye'de. Buna seyirci kalamayız. Bazıları da "Başbakanım Almanya'ya gitmeseniz iyi olur gitmeyin" diyorlar.

Kusura bakmayın biz oraya gideriz. Bize o aklı verenler, o aklı kendilerine saklasınlar. Soma'nın gündemde olduğu bir anda, orada eğlence olmayacak sadece düşünceler yansıyacak. Diyanet'ten de alınacak destekle hatimler indirilecek. Konuşmalarımız yapıp akşam döneceğiz. Rahatsızlık duyanlar içerideki maşalarını yola çıkardılar. İçeride ve dışarıda maşalar tarafından çeşitli bahanelerle saldırılar diri tutulmaya çalışılıyor. Bu saldırıların şahsıma yönelik olduğunu düşünenler varsa yanılgı içerisindeler. Bütün bu saldırılar artık tartışmasız şekilde bu millete ve değerlerine yönelik saldırılardır. 77 milyonu hedef alan saldırılardır. Gerilim üretmek isteyenlere boynumuzu eğmeyeceğiz. Biz sandığa inandık. Milli iradeye inandık" diye konuştu. 

"GAZİ MUSTAFA KEMAL ONU BİR KENARA KOYALIM"

Dün ki TOBB toplantısına değinen Başbakan Erdoğan, "Dün TOBB'da karşımda oturuyordu beyefendi. Arkasından konuşmadım yüzüne söyledim. Buyurun dedim taraf burada Anayasa çalışmaları için. İkimizin oylarım yetiyor buna dedim. Hadi gelin yapın. Karşımda duracak ya beyefendi. Orada yine manevra yaptı. Çıktı yine farklı konuştu. Bizim böyle bir sözümüz var dedi. Yalan söyleme, söz atılan imzadır. O da demiş ki yok sivil olacak. Sevsinler seni. Ya dürüst konuş be. Zaten siz bunlara alışmışsınız hayatınızda bir kere gördünüz. Gazi Mustafa Kemal onu bir kenara koyalım. Siz İsmet İnönü de apoletliydi. Bu ülkede cumhurbaşkanı yaptınız" açıklamasında bulundu. 

"ÜZÜLME KILIÇDAROĞLU ÇALIŞ SENİN DE OLUR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Başbakan Erdoğan, "Onlar geleceklerinden korkuyorlar çünkü bu halk artık kendi cumhurbaşkanını kendi seçecek. Bunlar bu ülkede artık bize bu makamlarda yer yok diye düşünüyorlar. Bundan rahatsızlar. Üzülme Kılıçdaroğlu çalış senin de olur. Halkı kucakla dürüst ol. Yapmadığın sürece prim yok sana. Senin genel müdür olduğun dönemlerdeki SSK primlerine benzemez" dedi. 

"BİZDEN KİMSEYE ZARAR GELMEZ"

Başbakan Erdoğan, "Bizim ne olduğumuz anlamak isteyenler geride kalan 12 yıla baksınlar. Yalancının mumu yassıya kadar yanar. Hiç kimse tedirgin olmasın. Türkiye'nin barıştan başka bir hedefi yok. Bizim büyümemizden rahatsız olanlar var onlar kusura bakmasın. Bizden kimseye zarar gelmez. Eski Türkiye yok artık yeni Türkiye" dedi. 

"BU CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 2015 SEÇİMLERİNİN İŞARET FİŞEĞİDİR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kaldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Son değerlendirmeleri yaparak kısa sürede kararımızı vereceğiz. Kısa süre zarfından kararımızı vereceğiz. Alacağımız karar ne olursa olsun en isabetli karar olacak. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde bilesiniz ki 2015 seçimlerinin işaret fişeğidir" dedi. 

"ONLAR ÇATIYLA UĞRAŞIP DURSUNLAR. O ÇATI ZATEN 30 MART'TA UÇTU"

Muhalefet partilerinin cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin umutlu olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Onlar çatıyla uğraşıp dursunlar. O çatı zaten 30 Mart'ta uçtu gitti. CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin umutlarını şimdiden kaybederek bu yolda yürüdüklerini görüyoruz. İş olsun diye yapılan ziyaretler, açıklamalar, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hiçbir iddialarının olmadığını gösteriyor. Hiç kaygılanmasınlar, AK Parti'nin tespit edeceği aday 77 milyonu kucaklayan bir aday ve cumhurbaşkanı olacaktır. Çok çalışacağız. 1 Haziran'da yerel seçimler var bazı yerlerde. Fazla bir zamanımız kalmadı zaman daraldı. Pazar günü Yalova'da olacağım, Çarşamba günü Ağrı'da olacağım. Yenilenen seçimlerden de iyi sonuçlarla çıkacağız. Diğerlerinin bu illere verilecek bir hizmeti yok. Biz vereceğiz hizmeti" diye konuştu.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku