Gündem:
VATAN'DAN SEÇİM ÖNCESİ SON MİTİNG
GÜNEŞ UFUKTAN ŞİMDİ DOĞAR
OYLAR VATAN’A

Vatan Partisi 7 Haziran genel seçimleri öncesindeki son mitingini Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu mitinge büyük bir coşku hakim oldu. Sanatçı Mustafa Ozan’ın türküleri ile başlayan miting Fevzi Kurtuluş konseri ile sona erdi. Seçim mitingleri kapsamında Yüksekova’dan Edirne’ye, Antalya’dan Artvin’e kadar yurdun her köşesinde halkla buluşan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Amerika’nın AKP-CHP Hükümeti kurma planına dikkat çekerek, Vatan Partisi’nin Meclis’e girmesi planları bozar dedi. Perinçek’in konuşması şöyle:

KÖR ÇIKMAZLARDAN BÜYÜK ÇÖZÜMLER ÇIKAR

Türkiye’miz zor günlere girmiştir. Vatan Partisi zor günlerden çıkışın partisidir. Kör çıkmazlardan büyük çözümler çıkar. Türkiye önümüzdeki zor dönemden Mustafa Kemal’in bağımsızlıkçı, aydınlanmacı, halkçı büyük çıkışını yapacak. Zor günler diyoruz:

Bir; siyasette zor günler. Siyasette artık bombalar konuşuyor. Diyarbakır’da 2 yurttaşımızı kaybettik, 100 yurttaşımız yaralı. Kaybettiğimiz yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu bombalar bize ne söylüyor? Bu bombalar geleceğin habercisi. Kürt yurttaşımız bombalarla kışkırtılıyor. Kriz döneminin Amerika tarafından nasıl yönlendirilmek istediğini gösteren çok önemli göstergeler. Bu karanlık günlerden kurtuluşu Vatan Partisi sağlayacak.

İki, ekonomide zor günler. Tayyip Erdoğanların borçlanma ekonomileri çöktü. Herkesi borçlu yaptılar. Bir yıl içerisinde ödenmesi gereken 251 milyar dolar yakıcı borç var. Bunu bulma şansları yok, zaten itiraf ediyorlar, iflas ettik diyorlar. Borç batağından üretim ekonomisine geçeceğiz.




SİSTEMİN PATRONLARI HDP’Yİ MECLİS’E SOKMAYA ÇALIŞIYOR

Bu zor dönemlerde bozuk düzenin çözümleri de var. İzliyorsunuz televizyonlardan, bir AKP-CHP Hükümeti tezgahlanıyor. Kucaklarına da HDP’yi veriyorlar. Sistemin efendilerinin programı bu. HDP’yi görüyorsunuz, hani mazlumdu bunlar. Bugün HDP, en zenginlerin, medya patronlarının Meclis’e sokmak istediği parti. Buradan uyarıyoruz. HDP’ye verilen oylar AKP’ye verilen oylardır. Bunlar beraber açılım yürüttüler. 

PKK DEVLET KURAMAZ

Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz. PKK devlet filen kuramaz. Devlet kurmak bir tarihsel tecrübe gerektirir. PKK bir bölgeye güvenlik getiremez. PKK’da hukuk yok, ahlak yok. Bu bir Amerikan girişimidir. PKK’yı enstrüman olarak kullanarak bu coğrafyada yaşayan devletlere karşı ikinci bir İsrail projesiydi bu. PKK ile sözde Müslüman İsrail kurmaya çalışıyorlar. PKK’nın liderleri de Amerika bizim dostumuz diyorlar. “Amerika geldi, Kuzey Irak’ta bize bir toprak parçası verdi, şimdi de Türkiye’nin Güneydoğu’sunda bize toprak verecekler” diyorlar. Amerika’nın silahıyla Kürt Devleti olur mu? Amerikan silahı bu ülkeye kan getirir. Patlayan bombalar onun habercisidir.

AKP-CHP HÜKÜMETİ TÜRK MİLLETİ’Nİ ANAYASA’DAN ÇIKARACAK

Amerika’nın tezgahladıkları AKP-CHP Hükümeti’nin marifetlerine bakalım:

Yapmak istedikleri birinci iş, Türk Milleti’ni Anayasa’dan çıkarmak olacak. Kılıçdaroğlu, Erdoğan, Davutoğlu hepsi bunu söylüyor. Türk Milleti kavramı Anayasa’nın temelidir. Türk kavramı Anayasa’dan çıkarıldığı zaman kuru bir kalabalık oluruz. Mezheplere, ırklara, kavimlere ayrılırız. Yugoslavya ve Suriye örnekleri ortada. Yüzbinlerce insan hayatını kaybetti. Irak’ta Amerika geldi, 1,5 milyon insanı öldürdü. Milli devletlerin temeli milletlerdir. Bu ülkede başka kökenlerden gelen insanlar bir devrim yapmış ve bir millet olmuşlar. Şimdi bizim millette eşitlenmemizi karşı emperyalist bir saldırıyla karşı karşıyayız. Türk Milleti’ni Anayasa’dan çıkartmak Türk Milleti’ne karşı savaş ilan etmektedirler. Amerika’nın AKP-CHP-HDP marifetiyle bu girişimi Türk Milleti’nin ayakları altında kalacaktır. Vatan Partisi bunun için var. Vatan Partisi Hakkari’den Edirne’ye kadar bütün yurttaşlarımızın güvencesidir.




AKP-CHP HÜKÜMETİ ÖZERKLİK YAPACAK

Bunların hazırlamak istedikleri Anayasa’da ikinci girişimleri ise özerklik yapmak. AKP ile CHP özerklik konusunda yarışıyorlar. Özerklik nedir? Özerklik Kürt yurttaşlarımızı başkası ilan etmektir. “Siz bizden değilsiniz” demektir. Özerklik, Türkiye’de yaşayan insanlarımızın birbirine yan gözle bakması için bir ortam yaratma girişimidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Biz bu Cumhuriyeti bir devrimle kurduk. O Cumhuriyeti kuran halk etnik bir grup değildir. Şimdi bu özerklik planıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik temeline karşı bir saldırı mevcuttur. O saldırıyı Vatan Partisi önderliğinde toprağa gömeceğiz.

AKP-CHP HÜKÜMETİ’NİN EKONOMİ BAKANI KEMAL DERVİŞ OLACAK

Bunlar bir ekonomi kurmak istiyorlar. Onun için Kemal Derviş’i yolladılar. Derviş Amerika’nın tahsildarıdır. Şimdi Türkiye çok şiddetli bit krizin içine girmiştir. Vatan Partisi’nin çözümü üretim ekonomisidir. 

VATAN PARTİSİ’NİN PROGRAMI ALTI OK’TUR

Arkamızda 200 yıllık bir Türk devrimi var. Namık Kemallerden, Mithat Paşalardan gelen bir Türk Devrimi var. O Türk Devrimi’nin programını Atatürk 1930’larda formülleştirdi. O program Altı Ok programıdır. Bugün Altı Ok Vatan Partisi’nin önderliğinde sizin ellerinizde yükselmektedir. Cumhuriyetçiyiz, Milliyetçiyiz, Devletçiyiz, Halkçıyız, Laikiz, Devrimciyiz.

AKP İLE CHP PROGRAM TARTIŞMIYOR KLOZET TARTIŞIYORLAR

AKP ile CHP’nin programı aynı. İkisi de Cumhuriyet’in Tunceli’sini Dersim yapacağız diyor. Atatürk’ün heykelleri önünde değil Şeyh Sait’in önünde toplanıyorlar. İkisi de türban da birleşiyorlar. AKP ile CHP arasında fark kalmadı. Program tartışmıyorlar, tek tartıştıkları klozet. Biri altın klozete diğeri gümüş klozete yapacakmış. Hiç utanmadan bunları tartışıyorlar. 

ÖRGÜTLÜ TOPLUM ÖZGÜR HALK

Zor günlerden halka dayana güçlü devletle çıkılır. Vatan Partisi komşularımızda nasıl yangın çıkardıklarını, Suriye’yi bölme girişimlerini gördü. Amerika’nın Münafık Kardeşleri iktidara getirme çabalarını gördü. Bombaların patladığı alanlardan kurtulmak için güçlü devlet lazım. Türkiye buradan disiplinsiz çıkamaz. Karşı taraf bize itişmeyi dayatıyor. Biz buradan güçlü bir devlet kurarak çıkacağız. Örgütlü toplum ve özgür halkla demokratik devleti kuracağız. 

BATI ASYA BİRLİĞİ’Nİ KURUYORUZ

Halkımızın güçlü devletinin işlerini Vatan Partisi yapmaya başlamıştır. Bir hükümet görevi üstlenerek hükümetlerin yapamadığı işleri yapmaya başladık. Birincisi Batı Asya Birliği’ni kuruyoruz. Beşar Esad ile anlaştık. Sınırlardan terörist geçmeyecek. Bölücü ve yobaz terörü bitireceğiz. Sınırlarımızdan kardeşlik geçecek. Ekonomide Suriye, Irak, İran, Lübnan, Filistin, Mısır ile konuşuyoruz. 300 milyonluk geniş bir pazar açacağız.

PKK’ya silah bıraktıracağız. Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz. Biji Obama diyen Kürt yurttaşlarımıza herhangi bir iyilik güzellik getirebilir mi? Bölge ülkelerinin işbirliği ile bölgeye yeniden kardeşlik getireceğiz. 

AİHM BÜYÜK DAİRE’DEN KARAR ÇIKTI: BİZ KAZANDIK!

Ermeni Soykırımı yalanını yerle bir ettik. 2005 yılından başlayarak Rauf Denktaş, Mehmet Gül, Kemal Alemdaroğlu ve diğer arkadaşlarımız Lozan’da Berlin’de yürüdük. Bize yürüyemezsiniz diyen Alman polisinin tebligatını yere attık ve dünyaya şunu gösterdik: Türk Milleti dayatmaların önünde diz çökmez. Avrupa’da barış istiyorsanız bu dayatmaları geri çekeceksiniz dedik. Türkiye sınırları içerisinde bir İkinci İsrail kurma girişimlerine karşı meydan okuduk. AİHM’den kapı gibi kararı çıkarttık. Şimdi size bir müjde veriyorum. AİHM 2. Dairesi’nden sonra konu Büyük Daire’ye gelmişti. Hem Fransız hem İsviçre kaynaklarından öğrenmiş bulunuyoruz: Mahkeme bizi haklı buldu. Buradan Vatan Partisi olarak milletimize helal olsun diyoruz. 

HİÇBİR ZORLUKTAN KORKMUYORUZ!

Güneş ufuktan şimdi doğar. Çünkü arkamızda büyük bir birikim var. 200 yıldır emperyalizm ile boğuşan kaç tane millet var? Bu tarihi olan bir halk o büyük çözümü yaratacaktır. Siz Türkiye halkının öncüleri, önümüzdeki dönemde görevimiz halkımız için fedai görevidir. Varlığımızı Cumhuriyet’e armağan ediyoruz. Helal olsun diyoruz. Millet var, öncüleri var, Vatan Partisi’nin kadroları var, gençliği var, emekçisi var. Bu halkla önümüzdeki zorlukları aşacağımız kesindir. Devletimizi ve halkımızı Atatürk Devrimi temelinde yeniden örgütleyeceğiz. Önümüzü aydınlatacağız. Hiçbir zorluktan korkmuyoruz. Önümüzdeki zorluklara meydan okuyoruz. 




TÜRK BAYRAĞI AÇMAK İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik E. Bakanı Yaşar Okuyan konuşmasında şunları söyledi: 

Yarın milli devleti, ulus devleti, üniter devleti oylayacağız. Hepimizin bu gerçeğin bilincinde olduğunu biliyorum. 13 yıldan bu yana iktidar sahipleri bu milleti bölmek için ellerinden geleni yaptılar. Geldiğimiz noktaya bakın: Türk demek suç haline getirildi. Atatürk’ten bahsetmek, Türk’üm demek adeta suç haline getirildi. Bu şartlarda seçime gidiyoruz. Geçtiğimiz hafta Yüksekova’daki mitingimiz Türkiye’nin ne hale geldiğinin en açık cevabını veriyor. Yasal iznimizi aldık fakat mitinge 10 gün kala Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun kaymakamı burada sizin güvenliğinizi sağlayamayız diyor. Yüksekova Türkiye sınırları içindeki bir ilimiz değil mi? Bunlar adeta orayı PKK’ya teslim etmişler. Hazırlıklarımıza devam ettik ve üç tane uçak tuttuk. Ertesi gün THY’den teknik sebeplerden dolayı uçakları veremiyoruz diye yazı geldi. Özel şirketlerden uçak kiraladık ama bu sefer pilotların simülasyon eğitimi yok diyerek izin vermediler. Tarifeli uçaktan yer alalım dedik ama 6-7 kişi kaldı dediler. Biletlerimizi aldık, uçakta baktık ki her yer boş. Genel Başkanımız havaalanına indiğinde bir polis diyor ki: “Siz mitingde Türk Bayrağı açacak mısınız?” Yüksekova’da Türk Bayrağı açmak için emniyetten izin almanız gerekiyormuş. Biz bu toprakların üzerinde nerede miting yapacaksak Türk bayrakları ve Mustafa Kemal’in posterleri ile yaparız. 

AKP DEMOKRASİYİ RAFA KALDIRIKEN MUHALEFET MECLİS’E BİLE GİTMİYOR

Son dönem iki yasa çıkarıldı. Biri İç Güvenlik Yasası diğeri İnternet Yasası. Bu yasalar demokrasiyi rafa kaldıran yasalar. Bu yasaların son oylamasında CHP, MHP ve bağımsız milletvekillerinden toplam 31 kişi oy kullandı. Orada Vatan Partisi olsaydı kaç kişi olursa olsun orada savaşırdı. Elinizi vicdanınıza koyun ve 8 Haziran’da keşke demeyin. Hakkari’nin Yüksekova’sında Türk Bayrağı ile miting yapan Vatan Partisi’nde birleşelim.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku