Gündem:
YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI
YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI

Ege Ordu Komutanı Org. Abdullah Atay Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı.

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu girişinde basın yaptığı açıklamada, "Buna göre Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştır" dedi. Sever diğer kararların daha sonra açıklanacağını belirtirken, Açıklama Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yayınlandı.

Açıklanan YAŞ kararlarına göre, 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltilirken, 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Açıklamada ayrıca rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014'ten itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2014'ten itibaren emekli olacağı bildirdildi. Açıklama şöyle:

"Yüksek Askerî Şûra Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumları görüşülerek karara bağlanmıştır.
30 Ağustos 2014 tarihinden geçerli olmak üzere; 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.

Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2014 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.

Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos - 01 Eylül 2014 tarihlerinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz."


DHA
Anahtar Kelimeler
YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku