Gündem:
YATAĞAN'DA KARARLI DİRENİŞ SÜRÜYOR!
YATAĞAN'DA KARARLI DİRENİŞ SÜRÜYOR!

Yatağan'da özelleştirmeye karşı direniş

Yatağan'daki Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçiler, bu gece yarısı özelleştirmeyle santral ve kömür işletmelerini alan firmanın, iş yerlerini devraldığı yönündeki duyumlar üzerine, santralin önünde toplandı. Termik santral ve kömür işletmelerinin girişini iş makineleri ile kapatıp lastik yakarak beklemeye başlayan işçiler iş yerlerini terk etmeme kararı aldı. 

İŞGAL ETTİLER AMA ELEKTRİK ÜRETİMİNE DEVAM EDİYORLAR 

Alıcı firmanın, bugün santrali ve kömür ocaklarını devralabilmesi için gereken parayı yatırarak salı günü iş yerini teslim alacağına dair duyum aldıklarını söyleyen Tes-iş Sendikası Şube Başkanı Fatih Erçelik; "Duyumu alır almaz herkese mesaj çektik. Bundan sonra burada yatıyoruz ve burada kalıyoruz. Bizi çiğnemeden bu kapıdan giremeyecekler. Dediler ki elektrik üretimini devre dışı edin. Ürettiğimiz elektriği nereye gönderirlerse göndersinler, biz üretiyoruz ve biz kazanıyoruz. Bu kapıdan da dışarı çıkmıyoruz" diye konuştu.

Enerji ve maden işçilerinin santral önündeki bekleyişleri sürüyor.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku