Gündem:
YAYIN YASAĞI KEPAZELİĞİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ..!
YAYIN YASAĞI KEPAZELİĞİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ..!

Yasağa tepki yağıyor... Kanadoğlu: 'CMK'ya aykırı'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başvurusu üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'yla ilgili haberlere, 'yayın yasağı' getirildi. Bu kararla ilk kez Meclis çalışmasının duyurulması engellendi. İsimleri yolsuzluk skandalına karşılan 4 eski bakanın savunmalarından bir gün önce kararın alınması dikkat çekti.

TGC: '17 ARALIK KOMİSYONU İÇİN YAYIN YASAĞI SANSÜRDÜR'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada TBMM Başkanlığı'nın 4 bakan ifade vermeden önce 17 Aralık komisyonu için yayın yasağı kararı aldırmasını sansür olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada, "Yayın yasağı basın özgürlüğünü zedelemiştir. Basının görevi kamu yararını ilgilendiren bütün konularda bilgi ve fikirleri topluma aktarmaktır. Demokratik rejimlerde basın hürdür ve sansür edilemez. Bir kez daha giderek artan yayın yasaklarının siyasetçiler tarafından sansür amacıyla kullanılmamasını ve çok sesli bir toplum için halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanmamasını istiyoruz" denildi.

BASIN KONSEYİ: 'YASAKLAR, GERÇEKLERİ DEĞİL; ÖZGÜRLÜKLERİ YOK EDER'

'Yayın yasağı'na Basın Konseyi'nden de tepki geldi. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin böyle bir karar verme yetkisinin olmadığı belirtilen açıklamada, halkın haber alma hakkının ortadan kaldırıldığı vurgulandı.

DİSK BASIN-İŞ: 'YASAK HUKUKEN 'YOK' HÜKMÜNDE'

DİSK Basın-İş'ten yasağa ilişkin yapılan açıklamada, "Kirli çamaşırların ortaya dökülmesini engelleyemeyen AKP iktidarı çareyi basına yönelik baskıyı arttırmakta arıyor. Her gün yeni bir yasak, her gün yeni bir baskı aracı devreye sokuluyor. Kirli çamaşırları Meclis komisyonunda aklamayı planlayan AKP, pisliklerin daha fazla ortaya dökülmesini engellemek için yayın yasağından medet umuyor" denildi.

TÜRK HUKUK KURUMU: 'CMK'YA AYKIRI'

'Yayın yasağı'na bir tepki de başkanlığını Sabih Kanadoğlu'nun yaptığı Türk Hukuk Kurumu'ndan geldi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başvurusunun 'yetki gaspı' olduğu belirtilen açıklamada, "Yayın yasağı konulmasının hukuki dayanağı yoktur ve bu karar Anayasa’ya, TBMM İç Tüzüğü’ne ve CMK na aykırıdır" ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

SEKTÖR YAPI FUARINDA BULUŞUYOR
Balkanlar, Bağımsız Devlet Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük,...

Haberi Oku