Gündem:
YEMEN'de ETNİK, MEZHEPSEL ve BÖLGESEL BİR SAVAŞIN YOLU AÇILMAKTADIR
YEMEN'de ETNİK, MEZHEPSEL ve BÖLGESEL BİR SAVAŞIN YOLU AÇILMAKTADIR

ABD YEMEN’DEN ELİNİ ÇEKMELİDİR

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin, bugün Parti’nin Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısı ile Yemen’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Pekin’in açıklamaları şöyle:

Yemen’de uzun süredir devam eden ve bir Vekaletler Savaşı olduğu açıkça belli olan iç çatışmaları bölge barışı açısından kaygıyla izlemekteyiz. 

Dışarıdan yapılan müdahalelerle devam eden çatışmalar şimdi çok tehlikeli bir aşamaya girmiş ve adeta bölgeyi yangın yerine çevirecek bir hal almıştır. 

Suudi Arabistan’ın liderliğinde 10 ülkenin Hava Kuvvetleri ile Yemen’e müdahalesi, bölgeyi daha büyük bir savaşın eşiğine getirebilecek ve bölgesel bir çatışmaya sebep olabilecektir. 

Başlatılan hava harekatını takiben yapılacak bir kara harekatı, devam eden yangını daha da yayacaktır. 

Bu bakımdan bütün dış müdahalelerin hemen devreden çıkarılması ve Birleşmiş Milletler nezdinde oluşturulacak bir barış gücünün Yemen’de konuşlandırılarak tansiyonun düşürülmesi ve yangının soğutulması sağlanmalıdır. 

Aksi takdirde çok uzun yıllar sürecek etnik ve mezhepsel bir çatışmanın hatta bölge devletlerinin fiilen katılacağı bir bölgesel savaşın yolu açılacaktır.

Yemen’e sadece barış getirmek ve oradaki kamu düzenini tesis etmeye yardımcı olacak bir barış gücünün konuşlandırılmasının acil bir ihtiyaç olduğu değerlendirilmektedir. 

Dışarıdan yapılan müdahaleler devam ettiği sürece çatışmaların bitmeyeceği, daha da artacağı unutulmamalıdır. 

Bunun için bütün taraflara, başta Yemen’de olaya müdahil olan bölge devletlerine ve onları yönlendiren global güçlere itidal tavsiye ediyoruz.

Biz bölge ülkelerinin birliğini savunuyoruz. 

Bölgede Sünni-Şii çatışması çıkarmak, ABD’nin planıdır. Mısır ve İran kesinlikle karşı karşıya gelmemelidir.

Biz mezhep çatışmalarına karşı bütün bölge ülkelerinin birliğinden yanayız. Türkiye, Irak, İran, Suriye, Lübnan, Mısır, Azerbaycan ve diğer bölge ülkelerinin işbirliği bölgeye barışı getirir.

Bütün dış güçler Yemen’den ellerini çekmelidirler.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku