Gündem:
YENİ ASIR GAZETESİNE SALDIRI

YENİ ASIR GAZETESİNE SALDIRI
İGC YENİ ASIR GAZETESİNE SALDIRIYI KINADI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Yeni Asır Gazetesi'nin Çankaya Semti'ndeki binasına bir grup tarafından düzenlenen yumurtalı ve boyalı saldırıyı kınadı. Polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bugün saat 15.30 sıralarında Yeni Asır Gazetesi'nin Çankaya Semti'ndeki merkez binasına gelen 12 kişi, içeri girdi. Giriş turnikelerinin bulunduğu yere kadar gelen grup, gazetenin yayın politikasını protesto ettiklerini söyleyerek, ellerindeki pet şişedeki kırmızı boya ile yumurtaları fırlattı. Güvenlik görevlilerinin üzerine de sıçrayan kırmızı boya, yeri ve duvarı boyadı. Atılan yumurtalar da duvarlara isabet etti. Yeni Asır Gazetesi'ni yırtıp tehditler savuran grup, gazeteden ayrıldı.


İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 12 kişilik gruptakilerin kimliklerini belirleyip yakalamak için çalışma başlattı. Binada parmak izi incelemesi de yapıldı.

'SALDIRIYI BEKLİYORDUK'

Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, son yaşanan terör olayları ve provokasyonlara karşı Yeni Asır'ın 'Birlik olma günü' ve Sabah gazetesinin de 'Teröre karşı seferberlik' manşetlerinden, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın rahatsız olduğunu, Ankara'daki terör saldırılarını protesto için dün İzmir'de düzenlenen basın açıklaması ve protesto sırasında, bu yayınları yere atarak kendilerini hedef gösterdiğini öne sürdü. Bursalı, şunları söyledi:

"DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın hedef göstermesinin ardından aslında biz böyle bir saldırıyı bekliyorduk. Açıkçası şaşırtıcı olmadı. Artık bu son olsun, kim neyi savunuyorsa savunsun, ancak şiddete başvurmasın. Bu olaydan sonra gazeteci olan CHP'li milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Atilla Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunmadı. Bazı CHP'li belediye başkanları ve Ak Parti'li yöneticiler geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Saldırganlardan 9'unun kimliklerinin belirlendiğini öğrendik. Ancak bunları açıklamak şu aşamada doğru olmaz. Biz devletimize de adaletimize de güveniyoruz."

İGC YENİ ASIR'A YAPILAN SALDIRIYI KINADI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Yeni Asır Gazetesi'ne yönelik yumurta ve boyalı saldırıyı kınadı. İGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Yeni Asır gazetesine bir grup kendini bilmez tarafından yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunulduğunu öğrendik. Basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısındayız. Basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin temel taşlarından biridir. Demokrasinin hiçbir yerinde şiddet yoktur aksine tepkimizi demokratik yollardan dile getirmek vardır. Şiddeti körükleyen, hedef gösteren bu çirkin saldırıyı kınıyor, saldırganların gerekli cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Yeni Asır ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

BASIN KURULUŞLARINDAN KINAMA

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Yeni Asır Gazetesi'ne düzenlenen 'boyalı-yumurtalı' fiili saldırıyı kınadığını bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada, 'Yayın politikasını eleştirmek her kesin hakkıdır, ancak gazeteleri miting meydanlarında yere atarak hedef göstermek, fiziki saldırılara da zemini yaratmaktadır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları, emeği, basın- ifade özgürlüğünü savunan sendika temsilcilerinin bu yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Yeni Asır Gazetesi'ne saldırı kabul edilemez. Hedef gösterenlerin ve saldırıyı gerçekleştirenleri Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi olarak kınıyoruz. Basına özgürlüğü ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz' denildi.

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu ile Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu da Yeni Asır Gazetesi'ne yönelik saldırıyı kınadı.

ATİLLA SERTEL'DEN KINAMA

CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı gazeteci-yazar Atilla Sertel de Yeni Asır’a yapılan saldırıyı kınayarak, "Yeni Asır gazetesine bir grup tarafından yumurtalı ve boyalı saldırı yapıldığını üzüntüyle öğrendim. Düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere gazetecilerin can ve mal güvenliklerini tehdit eden her türlü saldırının, baskının karşısındayız. Şiddet ve teröre karşı barışı savunuyoruz, tek sesliliği değil çok sesliliği, demokrasiyi savunuyoruz. İzmir gibi demokrasinin beşiği bir kentte basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Saldırganların bir an önce yakalanıp, hakim önünde hesap vermesini bekliyoruz. Yeni Asır gazetesi ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku