Gündem:
YENİ BAŞBAKAN'I CEMAAT BELİRLEDİ! NASIL MI?
YENİ BAŞBAKAN'I CEMAAT BELİRLEDİ! NASIL MI?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden sonra Başbakanlık koltuğuna oturacak ismin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.


Erdoğan, Davutoğlu'nun ismini açıkladıktan sonra;

"Yeni genel başkanımızdan ve başbakanımızdan, bizlerin de milletin de en büyük beklentisi yeni Türkiye idealini benimsemek ve ulaştırmasıdır. Ahmet Davutoğlu’nun aday olmasında paralel yapıyla mücadele kararlılığı da önemli bir etken olmuştur. İnanıyorum ki bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. Çok açık net söyledim. Yani cumhurbaşkanı olmak paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacaktır. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu tür unsurlara karşı başta şahsım olmak üzere, gerek kabinemiz, parlamentodaki tüm grubumuzun bu desteği vermesi inanıyorum ki 2023 Türkiye’sinin çok daha farklı konuda güçlenmesine fırsat tanıyacaktır" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Siyasi çevrelerce Başbakan'ın bu ifadesinin altında, Abdullah Gül'ün neden pasifize edildiğine dair ipuçlarının da bulunduğu değerlendirmesi yapıldı. 

Bilindiği üzere Başbakan "paralel yapı" olarak adlandırdığı "Gülen Cemaati"ni hedefine koymuş, o hedefe kitlenmiş ve tüm eforunu da bu çerçevede sergilemiş ve sergilemekteydi. 

Bu süreçte Davutoğlu Dışişlerinde gerçekleştirdiği tasfiye harekatı ile Başbakan'a yakın durmuş, Abdullah Gül ise cemaatle arasındaki bağı koparmamakta direnmişti. 

Cemaatin tam hedefte olduğu bu süreçte gelişmeler, Gül'ün önünün kapanması ve Davutoğlu'nun yükselmesi sonucunu doğurduğu için ironik olarak "Yeni Başbakanı da Cemaat belirledi" değerlendirmesine neden oldu.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku