Gündem:
YENİ TSK KADROLARI RESMEN AÇIKLANDI
YENİ TSK KADROLARI RESMEN AÇIKLANDI

İşte Kalın'ın konuşmasından satırbaşları:

Büyük bir özveri ve onurla görevini tamamlayarak 30 Ağustos 2015’ten itibaren görevlerinden ayrılacak olan TSK mensuplarına milletimiz adına teşekkür ederiz. Necdet Özel’e ayrıca teşekkür eder, kendisine ve ailesine başarı ve mutluluklar dileriz.

*Genelkurmay Başkanlığı'na; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar,   

*Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 

*Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak,

*Jandarma Genel Komutanlığı'na, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi,

*Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Ege Ordusu Komutanlığı'na getirildi.

*Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi 1 yıl uzatıldı.     

*Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Yüksek Askeri Şura üyesi oldu.   

*3. Ordu Komutanlığı'na, 30 Ağustos itibarıyla orgeneralliğe terfi ettirilen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş getirildi.

*Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İhsan Uyar orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de oramiralliğe yükseltildi.   

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarının görüşülerek karara bağlandığı bildirildi.
 
"34 GENERAL EMEKLİ OLACAK"

Genelkurmay Başkanlığı'nın YAŞ Kararlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklaması, şöyle:  "30 Ağustos 2015 tarihinden geçerli olmak üzere; 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır. Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 33 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2015 tarihinden itibaren, 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.

"MİLLETİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ"

Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos - 01 Eylül 2015 tarihlerinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz"


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

"DAHA  GÜÇLÜ YANIT VERİRİZ"
İran, İsrail'in muhtemel saldırısına "daha güçlü" ve "daha kapsamlı" yanıt...

Haberi Oku