Gündem:
YEZİDLERE BOYUN EĞMEK YOK!
YEZİDLERE BOYUN EĞMEK YOK!

Karaca'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde saat 15.00 sıralarında başlayan savcılık ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü. Saat 16.30'da başlayan ifade alma sürecinde gözaltındaki tüm şüphelilerin ifadesi alınmış oldu.

ADLİYE'YE SEVK EDİLDİLER

Ekrem Dumanlı ve 2 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Eyüp Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Ekrem Dumanlı, hastane girişinde iki elini havaya kaldırarak kendisini görüntüleyen kameralara, "Yezidlere boyun eğmek yok. Demokrasiden dönüş yok. Özgürlükten dönüş yok" dedi.  Dumanlı çıkışta da "Allah'a emanet olun" diye konuştu.

Karaca da hastane girişinde "Özgür basın susmaz" dedi.,

Aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da olduğu 3 şüpheli, çevik kuvvet midibüsüyle emniyetten adliyeye sevk edildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na otopark girişinden alınan şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğinin bulunduğu 6. kata çıkarıldı. Şüphelilerin, nöbetçi hakimlikçe sorgulamaları yapıldı.

Polis ekipleri, nöbetçi hakimliğin bulunduğu bölümde geniş güvenlik önlemi aldı.

TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcı 4 kişiyi de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti.

İLK OLARAK DUMANLI İFADE VERDİ

1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun ifadeleri almaya başladı. İlk olarak Dumanlı duruşma salonuna alındı.  Saat 12:00 sıralarında Dumanlı'nın ifade verme işlemi bitti.

SUÇLAMA: "SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK"

Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Ekrem Dumanlı mahkemede 2 saat ifade verdi. Ekrem Dumanlı’nın ardından eski polis müdürü Tufan Ergüder duruşma salonuna alındı.

Ekrem Dumanlı’nın avukatı Gazi Tanır duruşma salonundan çıktıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Suçlama TCK’nın 314/2 maddesinden. Yani silahlı terör örgütüne üye olmak. Bunun haricinde iftira ve hürriyeti tahdit suçlarından mahkemeye sevk edilmişti. Bu suçlarla ilgili ifade verdi kendisi. İfadesinde suçlamalar buysa, bu suçlamalarla ilgili savunma yaparım dedi. İfadesinde suçlamaları kabul etmedi. İfadesi sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alındı.”

TCK 314/2 NE DİYOR? 

Türk Ceza Kanunu’nun 314’ncü maddesi silâhlı örgütle ilgili suçları düzenliyor. Madde şöyle:

MADDE 314
(1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçları işlemek amacıyla, silâhlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Birinci fıkrada tanımlanan örgüte üye olanlara, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.
(3) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçuna ilişkin diğer hükümler, bu suç açısından aynen uygulanır.

ADLİYE KORİDORUNDA KAVGA

Ekrem Dumanlı'nın 3 avukatı da müvekkili hakime ifade verirken içeri girmek istedi ancak hakim sadece bir avukata izin verdi. Bunun üzerine avukatlar ve adliye koridorlarında güvenlik önlemi alan polis arasında arbede çıktı.  

EKİZOĞLU VE ALTUNBULAK SERBEST

Şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.
      
İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku