Gündem:
YILMAZ; 'REKTÖR EŞİNİN ATANMASINI DOĞRU BULMUYORUM'

YILMAZ; "REKTÖR EŞİNİN ATANMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

Milli Eğitimi Bakanı İsmet Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın öğretmen eşini enstitü sekreteri olarak atamasıyla ilgili, "Doğru olmadığını söylüyorum. Liyakatlı olmuş olabilir, hak etmiş olabilir ancak bir de genel kural var ki bir hak eden, bir liyakatlı olan o mu vardır?" dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, memleketi Sivas'ta Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden ibadete açılan Yiğitler Mahallesi'ndeki Şems Camii'nin açılışına katıldı. Açılış öncesi konuşan Yılmaz, restorasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a iman edenler, Allah'tan korkanlar, cennete gidenler imar eder. Dolayısıyla bütün bu camileri tekrar vatandaşlarımızın hizmetine açan, emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum." dedi. 

"DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLÜYORUM"

Caminin çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşini enstitü sekreteri olarak atamasıyla ilgili yöneltilen soruya şu şekilde cevap verdi: "Doğru olmadığını söylüyorum. Liyakatlı olmuş olabilir, hak etmiş olabilir ancak bir de genel kural var ki bir hak eden, bir liyakatlı olan o mu vardır? Bir de vatandaşın algısı gerçeğin önündedir. Onun liyakatı konusunda hiç kimsenin şüphesi yok. Muhakkak ki o makama gelen bir kimse kendisinde sıkıntıya neden olacak değil kendisini ileriye götürecek kimseyi atar. Ancak öyle dahi olsa vatandaş, her zaman yakınlarından birisinin görevlendirilmesinin doğru bir atama olmadığı şeklinde bir kanaate, bir algıya sahip. Bu algı bazen gerçeğin de önündedir. Ancak vatandaşın bu algısına saygı göstermek gerekir. O doğrultuda hareket yapılsa daha uygun daha doğru olurdu."

BAKAN YILMAZ İFTARDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, memleketi Sivas'ta çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilerin onuruna düzenlenen iftar programına katıldı. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Burada konuşan Yılmaz Ramazan ayının birlik ve beraber ayı olduğunu belirterek düzenlenen programda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasında teröre ve şehitlere değinen Bakan Yılmaz şunları söyledi:

"Bugün bu topraklarda başımız dik alnımız açık, ay yıldızlı bayrağın altında rahatça dolaşabiliyorsak ve bugün burada bu konuşmayı yapabiliyorsak inanın bunlar bir insanın ömründe yapabileceği en büyük fedakarlık olan kendi canını bu vatan için veren şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah onlardan ebediyen razı olsun. Ancak şunu biliyorum, bu vatanda 'Keşke bende şehit olsaydım, keşke bende gazi olsaydım' diyenler var. Bunu diyenler olduğu sürece ilelebet, ebediyen bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayacağız. Bilin ki bu ülkenin de bu milletinde en büyük gücü işte bu duygunun bu insanlarımızda olmasıdır. Allah devletimizi ve birliğimizi daim eylesin. Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Türkiye şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirerek yoluna devam ediyor. Şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirmek bizim asli sorumluluğumuzdur. Şehitler bu ülkenin birliği ve beraberliği için can verdi. Bu ülkenin birliğini beraberliğini güçlendirmek lazım. Bu ülkenin yoksulluğunu, fakirliğini, cehaletini yenmek lazım, işte bizimde yaptığımız budur."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku