Gündem:
YİNE İZMİR, YİNE POLİS, YİNE SERT!
YİNE İZMİR, YİNE POLİS, YİNE SERT!

İzmir'de polisten sert müdahale

Sivas'ta 21 yıl önce Madımak Oteli'nde 33 Aydın ile 2 otel görevlisinin yaşamını yitirdiği olaylarda ölenler için İzmir'de anma etkinliği düzenleyen yaklaşık bin kişilik grup, saat 19.00 sıralarında Basmane Meydanı'da toplandı. Buradan Konak Meydanı'na yürümek isteyen grubun önü TOMA'larla kesilerek yürüyüşe izin verilmedi.

Grup bunun üzerine oturma eylemi yaparak slogan attı. Polisler de 'basın açıklamanızı bulunduğunuz yerde yapın aksi halde müdahale edeceğiz. Burası kanunda gösterilen toplanma ve yürüyüş alanı değildir. Şehrin bütün ana arterlerinde trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Yaptığınız eylem kanunsuzdur. Lütfen dağılınız' anonsu yaptı. Grup üyeleri, ellerindeki pankartlarla TOMA'ların arasından geçip yürümek istedi. Polis yürümek isteyen gruba TOMA'lardan tazyikli su sıkarak müdahale etti. Grup müdahale sonrasında kaçarken yaşanan arbede sırasında bazı göstericiler hafif şekilde yaralandı. Müdahale sırasında Alevi ve Bektaşi Kültür Derneği Narlıdere Şube Başkanı Mustafa Arslan ile HDP İzmir Eş başkanı Cavit Uğur'un da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Olaylarda çevik kuvvet polislerinin, yerde kalan yaşlı bir adamı tekmelediği görüntüler dikkat çekti.




Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku