Gündem:
YSK KARARINI VERDİ: 'MHP'YE 10 TEMMUZ'da KURULTAY YOK'
YSK KARARINI VERDİ: 'MHP'YE 10 TEMMUZ'da KURULTAY YOK'

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Çankaya Seçim Kurulu'nun MHP olağanüstü kurultayına ilişkin kararına yapılan itirazı reddetti. MHP, 10 Temmuz'da kurultay toplayamayacak.

YSK Başkanı Sadi Güven, karar öncesi yaptığı açıklamada ''Bir üye de benim. Ne çıkacak, ben de merak ediyorum, bakacağız'' demişti.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP kurultayının yapılamayacağına karar vermişti.

BAHÇELİ, “KURULTAY YAPILMAYACAK” DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabah yaptığı açıklamada mevcut şartlar altında 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kurultay yapılamayacağını belirtmişti. 

Bahçeli şöyle konuşmuştu: "Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı; 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tensip ve ek tedbir kararı karşısında, parti Tüzüğümüzün 63. Maddesinin 4. Fıkrasına aykırı olduğundan 10 Temmuz’da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Kaldı ki bu hüküm, söz konusu mahkemenin kararı kesinleşinceye kadar sürecektir.  Buradan çıkardığımız sonuç şudur; hukuken 10 Temmuz’da Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016’da yapmayı düşündüğümüz 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır."

YSK'nin kararının ardından MHP'nin 10 Temmuz'da kongre yapmayacağı kesinleşmiş oldu.
Anahtar Kelimeler
MhpYskKURULTAY10 TEMMUZ
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku