Gündem:
YSK ÖNÜNDE TOMA'LI MÜDAHALE
YSK ÖNÜNDE TOMA'LI MÜDAHALE BAŞLADI

CHP, Ankara'da seçim sonuçlarına Yenimahalle'de itirazını resmen yaptı. Yenimahalle İlçe seçim kuruluna 6 bin sandık sonucu konusunda itiraz edildi. Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, Yüksek Seçim Kurulu binasına geldi. Kalabalık sürekli artarken TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de YSK önünde güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ardından tazyikli su ve biber gazıyla kalabalığa müdahale etti.

6 bin sandık, yaklaşık 180 bin oy konusunda itiraz anlamına geliyor. CHP'li Süheyl Batum, Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu'nun toplanarak, itirazları görüşmeye başladığını bildirdi. Batum, "tüm itirazlarımızı, ıslak imzalı sandık tutanaklarına dayanarak yaptık" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve vekiller Emine Ülke Tarhan, Süheyl Batum ve İzzet Çetin de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde.
 
ÖNDE CHP'LİLER, ARKADA AKP'LİLER BEKLİYOR


Yenimahalle'de oyların toplandığı ve tutanakların birleştirildiği Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde ise durum sakin. Merkezin önünde CHP'li vekiller ve partililer beklerken, arka tarafta ise AKP'lilerin bekleyişi sürüyor.

KEÇİÖREN'DE 22 SANDIKTA İTİRAZ VAR


Ankara Keçiören'de oylar, Kalaba Lisesi'nde toplanıyor. Tutanak birleştirme işlemi de burada yapılıyor. 
Kalaba Lisesi sakin. Çok az sayıda vatandaş, lise önünde bekliyor. 
Keçiören'de 22 sandıkta itiraz edilecek. Bu da yaklaşık 6 bin oy anlamına geliyor.

KALABALIK BÜYÜDÜ


Kalabalığın YSK önündeki bekleyişi uzun süre devam etti. Öğle saatlerinde CHP'liler Yüksek Seçim Kurulu binası önüne geldi. 

Kalabalık 'AKP halka hesap verecek', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

MÜDAHALE BAŞLADI


Kalabalık sürekli artarken TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet polisi de YSK önünde güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ardından tazyikli su ve biber gazıyla kalabalığa müdahale etti.

Polisin bina önündeki üst geçitte bulunan vatandaşlara da tazyikli su sıktığı görüldü.

Kalabalığı dağıtan TOMA'lar daha sonra geri dönerek YSK önünde konuşlandı.

POLİS YOLLARI KAPATTI


Çevik Kuvvetin toplanmak isteyen vatandaşlara tazyikli su ile müdahalesi ara ara devam ediyor.

Polis çevredeki yolları da yay ve araç trafiğine kapattı.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku