Gündem:
'ZARRAB'a SORUŞTURMA AÇILABİLİR'

ZARRAB'a SORUŞTURMA AÇILABİLİR

Şentop ayrıca davayla ilgili olarak yeni belgeler ya da bulgular ortaya çıkarsa, rüşvet iddialarının Türkiye’de de soruşturulabileceğine dikkat çekti.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Habertürk TV’de Kübra Par’ın soruları yanıtladı.

ABD’de Reza Zarrab’ın tanık olarak ifade verdiği davadaki rüşvet iddialarının Türkiye’de yeniden soruşturma konusu olup olmayacağına ilişkin soruya, AK Parti’nin hukukçu milletvekillerinden Mustafa Şentop, “Yeni belge ortaya çıkarsa soruşturma açılır” yanıtını verdi. Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun soruşturma açılması için dile getirdiği öneriyi ise siyasi propaganda çabası olarak niteledi.

‘Bu talep hukuki değil’

Şentop, rüşvet iddialarının soruşturulmasıyla ilgili olarak, “Ortaya yeni bir takım bilgiler, deliller çıkarsa o zaman bu değerlendirilebilir. Ama şu an itibarıyla Zarrab’ın ifadelerinin dışında bir şey yok ortada. Bu talep hukuki bir talep değil” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarına yönelik olduğu iddia edilen dekontların siyasi itibarsızlaştırma çabaları olarak değerlendiren Şentop, “Zarrab davası çerçevesinde düşünüyorum. Zamanlamaması da eş zamanlı başladı. Buradaki temel mesele bir itibarsızlaştırma meselesi. ABD’deki davanın mahiyetini biliyoruz. Bu dedikoduların bir itibarsızlaştırma çalışmaları var” diye konuştu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku