Sağlık:
'ALERJİ'nin TEK SUÇLUSU POLENLER DEĞİL'
'ALERJİ'nin TEK SUÇLUSU POLENLER DEĞİL'

Çocuk Immünolojisi ve Alerjik Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emin Mete, alerjinin normalde zararlı olmayan bir maddeye karşı vücudun aşırı reaksiyon göstermesi olduğunu belirtti. Alerjik rahatsızlıklara sıklıkla polenlerin neden olduğunu ifade eden Doç. Dr. Mete şu bilgileri verdi:


"Polenlerin dışında başka alerjenler de vardır. Örneğin mantar sporları, ev tozu, hayvansal ve böcek antijenleri, kimyasal maddeler, gıda ve ilaçlar gibi. Polenlerin hepsi alerji yapmaz. Birçok alerji hastası karanfil, gül gibi renkli ve kokulu çiçeklerin alerji meydana getirdiğini sanırlar. Oysa bu tür bitkilerin polenleri genellikle böcekler ile taşındığından, ağır ve yapışkandırlar ve havada yaygın bulunmazlar. Hava ile yayılma özelliği olan, hafif ve yapışkan olmayan polenler alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu tür polenler çevremizde yaygın olarak çayır, ot ve bazı ağaçlarda bulunur. Tek bir çiçekten milyonlarca polen havaya karışabilir ve havada 400 kilometre yol katedebilir. Bol yağışlı mevsimleri takiben havadaki polen miktarlarında artış olur."

'EVDEKİ TOZLAR VE GIDALAR DA NEDEN OLABİLİR' 


Doç Dr. Emin Mete, evdeki tozların içinde de alerjen bulunduğunu kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hayvan tüy ve deri döküntüleri de sıklıkla alerji nedeni olabilir. Gıdalar bazen deride kaşıntı ile başlayan kurdeşen ya da nezleye neden olabilirler. Bunların dışında böcek sokmaları, penisilin veya diğer ilaçlar alerjik reaksiyonlara neden olabilir. İlaçlar genellikle ilk kullanımda değil, tekrarlayan kullanımlarda alerjik reaksiyon gösterebilirler. Bu gibi alerji durumlarda hastalarımız mutlaka bir uzmana başvurmalı ve tedaviye başlamalıdır."


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku