HANIMLAR BU HABER SİZİN İÇİN…

HANIMLAR BU HABER SİZİN İÇİN…

Kış geldi, havalar soğudu. Soğuk kış günlerinde cildimizi nasıl koruruz, en basit anlatımla cilt bakımımızı nasıl yaparız? Sıkça karşılaştığımız bu soruların yanıtlarını Salon Passion’un sahibi Güzellik Uzmanı Fatma Uzan’dan haberhabere.com okurları için derledik...

Kış geldi çattı. Zorlu bir kış geçireceğimiz konusunda da uzmanlar uyarıyor.  Peki, soğuk havalarda cildimizi nasıl korumalıyız?

Soğuk havalarda cildimizi olduğundan daha çok korumalıyız. Zira rüzgâra ve soğuk havaya maruz kalan cildimiz kolayca yıpranıyor ve ciltte pul pul dökülmeler meydana geliyor. Cildimizi korumak için günde 2-3 kez nemlendirmeli ve bolca su içmeliyiz. Cilt kuruluğunu önlemek ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmanın bir diğer yollarıysa;

Sabunla cildimizi yıkamamalıyız, c vitamini içeren meyve ve sebzeleri yemeliyiz, özellikle kese ve peeling yapmaktan kaçınmalıyız çünkü kese ve peeling özellikle ilerleyen yaşlarda cilt giderek inceldiğinden ve sıkılığını kaybettiğinden, kuru ve soğuk havanın da etkisiyle ciltte tahrişe, kabuklanma ve yaraların oluşmasına neden olur.

O halde okurlarımıza evde basit tarifle hazırlayacakları bir maske tavsiye edebilir misiniz?

Hemen hemen hepimizin evinde olmazsa olmaz iki malzeme limon ve bal mutlaka vardır. Bu iki muhteşem karışımla maske hazırlayabiliriz. İki yemek kaşığı bal ve yarın limonu bir kabın içerisinde karıştırıp ellerinizle bu karışımı cildinize uygulayın. Bu karışım kış aylarında soğuk tahriş olmuş, kaşıntılı ciltler için çok etkilidir. Bal cildi beslerken, limon ise cildimize tazelik ve canlılık verir.

Süt ve badem Tozu ile Yüz Bakımı

Ayrıca bir yemek kaşığı badem tozunu iki yemek kaşığı süt ile bir kap içerisinde karıştırıp macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz macunu yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekleyin, işlem bittikten sonra yüzünüzü ılık su ile masaj yapar yıkayın. Badem tozu E vitamini bakımından zengindir, süt ise harika bir nemlendiricidir. Bu maske ile hem cilt kuruluğunu önlersiniz, hem de yumuşacık bir cilde sahip olabilirsiniz.

Harika öneriler… Kesinlikle ben de uygulayacağım. Son zamanlarda sıkça duyuyoruz Dermapeni, nedir bu işlem?

Dermapen, cilt problemlerinden olan sivilce izleri, gözenekler, cilt yenileme, güneş lekeleri, cilt sıkılaştırma, ince çizgilerin ve çatlakların giderilmesinde kullandığımız tedavi yöntemidir. Bu işlem öncesinde ciltteki makyaj artıkları iyice temizlenmeli ve cilt dezenfekte edilmelidir. Daha sonra işlem yapılacak bölgeye lokal anestezi ve saf hyaluronik asit uygulanır.

Bu tedavide cilde birden fazla mikro kanal açılmaktadır. Otomatik ve titreşimli iğneleme tekniği sayesinde ürünlerin emilim miktarı hızlanır ve tedavinin etkinliği arttırılır. Tüm bu uygulama yaklaşık 1 saatte tamamlamaktayız. Uygulanan bölgede doku kaybını onarıp yeni doku oluşumu sağlanarak cilt problemleri kısa sürede yok olur. İyileşme oldukça kısa sürede tamamlanır. Kollajen üretimi sayesinde hasara uğramış dokular yeniden yapılanır ve sıkılaşır. Genellikle kanamasız olan Dermapen tedavisi, cilt yapısına ve problemlerine bağlı olarak 2-6 seans arası yapılmaktadır. 6 ayda bir tekrar edilen bu seanslarla kırışıklık tedavisinde de daha kalıcı sonuçlar elde edilebilir.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87