HEM KÜFÜR ETTİLER HEM DE KUZU ÇEVİRDİLER!..

Türkiye, 16 Nisan Pazar günü referandum için sandığa giderken Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis ile birlikte Aydın Eşek Adası’nı ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili haber, resim ve video görüntüleri kalymnos.news.gr ve Yunan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

Anılan haberlere ilave olarak Kammenos’un, Eşek Adası’na giderken, Türk hava sahası içinde uçtuğu uyarısında bulunan Türk Hava Kontrolörüne Türkçe küfür ettiği iddia edildi. İddianın sahibi Yunan Alpha Radyosu ve TV Muhabiri Dimos Verikios. Verikios’un iddiasına göre, Kammenos’u taşıyan Yunan askeri helikopteri Didim’in karşısında bulunan Aydın Eşek Adası’na yaklaştığında Türk Hava Kontrolörü telsizden “Türk hava sahasında uçuyorsunuz. Uçuş planı verin” dedi. Kammenos bizzat “Yunan hava sahasındayız. Ben de Yunan Savunma Bakanıyım” diye cevap verdi. Türk Hava Kontrolörü ısrar edince Kammenos,“Bre has….r” karşılığını vermiş.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos’un Türk Hava Kontrolörüne küfür ettiği iddiası konunun muhatapları tarafından bugüne kadar yalanlanmadı.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, uyarılara rağmen helikopter ile uçuşuna devam ederek Türk toprağı olan Aydın Eşek Adası’na indi. Kammenos, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis, Belediye Başkanı Evangelos Kottoros, kilise papazı,  işgalci Yunan askerleri ve adada yaşayan Yunan vatandaşları ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türk Hava Kontrolörüne küfür ederken Yunan askerleri de Aydın Eşek Adası’nda kuzu çevirdi.

Aydın Eşek Adası’nda orkestra kuran Yunan askerleri sazlı sözlü eğlence düzenledi. Yunan müziği eşliğinde eğlenen Savunma Bakanı Kammenos, işgalci Yunan askerleri ile birlikte kadeh kaldırdı, uzo içti.

Aydın Eşek Adası, işgal edilen 18 Türk Adası arasında bulunuyor. 2004 Yılından beri tam 13 yıldır Yunan işgali altında olan Eşek Adası, İstanbul Büyükada’nın 2 misli büyüklükte. Yunan Savunma Bakanı Kammenos ve beraberindeki heyetin egemenlik ve bayrak gösterisi yaptığı Aydın Eşek Adası’nın,1943 tarihli İngiliz haritasında, 12 Ada deniz sınırının dışında ve Türkiye’ye ait olduğu açıkça gösterilmiş ve ismi Türkçe yazılmıştır.

1951 Tarihli Amerikan haritasında da, Aydın Eşek Adası’nın, 12 Ada deniz sınırının dışında ve Türkiye’ye ait olduğu açıkça gösterilmiş ve ismi Türkçe yazılmıştır.

Yunan Savunma Bakanı ve komuta kademesinin elini kolunu sallayarak ve pasaportsuz olarak giriş çıkış yaptığı Aydın Eşek Adası’na, Türk vatandaşları pasaportla giriyor.

Aydın Eşek Adası’na inşa edilen kiliselere bir de Yunan bayrağı çekilmiş. Kiliselerin papazlarını İstanbul Fener Rum Patrikhanesi atıyor.

Türk Hava Kontrolörü, Türk Milleti adına Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına sahip çıkıyor. Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türk Hava Kontrolörüne küfür ederek aslında Türk Milleti’ne hakaret etmiştir. Yunan Savunma Bakanı, Türk Milletinden resmi olarak özür dilemelidir.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türk Hava Kontrolörüne küfür ederken, Yunan askerleri işgal ettikleri adamızda kuzu çevirirken, Başkomutan olduğunu iddia eden Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Savunma Bakanı Işık ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun sesi soluğu çıkmadı. Yunanistan’a kınama mesajı bile gönderilmedi. Türk Milletinin namusu vatan topraklarının, Yunan askerine alenen teslim edildiği bir kez daha tescillendi.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87