HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK...
 

İnsanın bazen nefes almaya, bazen dingin bir kuytuda yaşadıklarını süzmeye ihtiyacı vardır. Bazen de herşeyden kaçıp ıssız bir yerde kaybolmaya…
 

Ama bunları ne kadar çok istese de yapamıyor maalesef.  Evden, koşturmacadan, özel sorunlardan, ülke sorunlarından, sosyal hayatın sorunlarından ne yaparsa yapsın kaçamıyor. Öyle ki bir gülümsemeye sığınmak istiyor sıcacık…
 

Olmuyor bir türlü, kendinizi yine derin kaosların içinde buluyorsunuz. Dönüp duruyor, çıkmaya çalışıyorsunuz. İşte böyle depresif bir karmaşanın içine sağlık sorunları eklenince kaos daha da derinleşiyor. 
 

Evet uzun zamandır annemin sağlık sorunları nedeniyle hayli sıkıntılıydık. Kanserle mücadele ederken üstüne bir de Katarakt nedeniyle görme sorunu yaşaması, gerçekten büyük bir sorun oldu hem annem, hemde aile fertleri için...
 

Yapacak bir şey yok tabi, bu hastalık kesinlikle ameliyatla tedavi edilebiliyor. Başladık hemen doktor araştırmaya. Bir dostumuz vasıtasıyla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Göz Kliniğinde Doç. Dr. Aysu Karatay Arsan, Dr. Eren Göktaş, Dr. Murat Oklar ve diğer hekimlerin çok iyi olduklarını öğrendik. Hemen randevumuzu aldık ve hastanenin yolunu tuttuk. İnsan ürküyor tabi, hep deli deli sorular ve “acabalar” var kafasında. 
 

Neyse 10. kattaki servise geldik. Annem beklerken ben de yatış işlemlerini yaptırdım ve ameliyat saatini beklemeye başladık. O sırada ufak tefek, samimi ve bir o kadar da ilgili bir görevli dikkatimi çekti.  Tüm samimiyeti ve güler yüzlülüğüyle bekleme salonundaki hasta ve yakınlarıyla tek tek ilgileniyordu. Problemi olanların sorunlarını hemen oracıkta çözüyordu. Bize de yardımcı oldu. Sonradan öğrendik kendisi kliniğin sorumlu hemşiresi Aysel Hanımdı. Herkese eşit muamele ediyor ve sevgisiyle hem hastaların, hem de yakınlarının gönlünü kazanıyordu. Diğer personelin de hakkını yememek lazım, en az onlar da Aysel Hemşire kadar hastalara karşı ilgili ve alakalılardı. Annemin 15 gün arayla iki gözü de ameliyat oldu. Şimdi çok iyi ve çok güzel görüyor. Kısacası Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi fiziki olarak yaşlı bir hastaneydi ama sağlık çalışanlarının başarılı çalışmaları ve ilgileriyle özel hastaneleri aratmadı.
 

Ulu Önder Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözünün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Gerçekten de Türk hekimleri ve sağlık çalışanları olağan üstü şartlarda çalışıyorlar.  Onlara gereken saygıyı göstermemiz gerekiyor vatandaşlar olarak. Çünkü bir gün bizlerinde sağlık sorunu olabilir ve hastanelere yolu düşebilir.
 

Mesela küçük bir örnek daha vermek istiyorum. Kardeşim Şubat ayında Samsun-Çarşamba yolunda çok kötü bir trafik kazası geçirdi. Araç içinde en ağır şekilde yaralanan ve durumu ağır olan kardeşimdi. Eğer olay yerine gelen 112 Ambulans doktorunun ilk müdahalesi olmasaydı belki de kardeşim aramızda olmayacaktı. Hayatını önce rabbime, sonrada 112 acil servis hekimimize borçluyuz. 
 

O nedenle bizlerde sorumlu vatandaşlar olarak elimizden geleni yapalım, hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza saygı gösterelim ve destek olalım.  Unutmayalım ki mutluluğun diğer adı sağlık…

https://twitter.com/huzunyucel

https://www.facebook.com/huzun.yucel

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87