HAYDAR ALİYEV GENÇLERE MİLLÎ DEĞERLERİMİZLE GURUR DUYMAYI ÖĞRETTİ

"Herhangi bir halkı, devleti yok etmek için onu milli değerlerinden ayırmak yeterlidir"

Her bir halkın en büyük serveti onun millî-manevi değerleri, bu değerlerden oluşan gelenekleri, kültürel örnekleridir. Ne mutlu o halka ki, ulusal değerleri evrensel insanî değerlerle örtüşüyor.

Örneğin, bir çok Afrika veya Latin Amerika halklarının gelenek ve göreneklerinde aşırı müstehcenliğe izin verilir ki, bu da diğer halklar için makul sayılamaz.

Veya İslam ülkelerinde kullanılan kadın giysileri özgür toplumlar için insan haklarının sınırlandırılması olgusu olarak kabul edilmektedir. 

Çelişkiyi yansıtan örnekleri sonsuza dek uzatmak olur.

Görüldüğü üzere, tarihî evrim yolunda ancak dünya halklarının birlikte benimsediği ortak değerlerin göstergesi olarak kabul edilmelidir. O değerler ki, belli başlı toplumların, ideolojilerin çıkarlarına değil, sağlıklı mantığa hizmet ediyor.

Örneğin, her bir dünya halkının kültüründe aynı derecede emekçilik, adalet, cömertlik, merhamet gibi yüksek ahlaki nitelikler belirgin olarak kendisini göstermektedir.

Ulu önder Haydar Aliyev aynen şöyle söylüyor;

"Biz kendi millî değerlerimizle gurur duymalıyız. Bizim millî değerlerimiz yüzyıllardır halkımızın yaşamında varolmuştur. Millî değerleri olmayan millet gerçek millet, gerçek halk olamaz... Biz hiçbir zaman kendi millî değerlerimizi unutmamalıyız. Onu yaşatmak, ondan yararlanmak, ruhlanmak hayatımızın temel yönü, gelecek işlerimizin garantisidir. Eski devletçilik tarihsel geleneğine sahip olan Azerbaycan halkı her zaman millî değerlerine sadık kalarak bu değerleri asırlarca yaşatmış ve geliştirmiştir. Millî değerlerimizin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması bugün de güncelliğini koruyor. Çünkü millî değerlerimizin Azerbaycan halkının oluşumuna etkisi büyük olduğu gibi, millî devletimizin güçlendirilmesinde de özel konuma sahiptir. Millî değerlerimize, gelenek ve göreneklerimize kayıtsız tutum geleceğimiz için iyi bir şey vaat etmiyor. Malumdur ki, kendi soyuna, tarihine, milli değerlerine, inançlarına dönük çıkan milletler ve devletler belli bir zaman diliminde "eriyip" yok olmuş ve tarih sahnesinden tek silinmişlerdir. Herhangi bir halkı, devleti yok etmek için onu milli değerlerinden ayırmak yeterlidir."


https://twitter.com/SabuhiABBASOV
https://www.facebook.com/sabuhi.abbasov.96

www.gundem.az 
www.xeber1.az
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87