HOLLANDA, TÜRKİYE’ye MEYDAN OKURKEN, ERDOĞAN ve ÇAVUŞOĞLU NEREDEYDİ?..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ülkeye sokmayan, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı eden Hollanda’ya tepkiler devam ediyor. Hollanda polisinin, 11 Mart akşamı protesto gösterisi yapan Türklere uyguladığı vahşet tüm dünyanın gözleri önünde cereyan etti. Ülkesine Türk bakanları sokmayan Hollanda, gurbetçilerimize atlı polisler ve polis köpekleri ile saldırdı. Hollanda’nın yaptığı barbarlık ve gaddarlık iktidar ve muhalefet partileri tarafından sert bir şekilde kınandı.
 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda’da yaşananları, “haydutluk, faşizmin ve ırkçılığın işareti” olarak niteledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, “Hollanda Büyükelçisi giremez. Hollanda özür dileyecek Türkiye’den. Hollanda özür dilemediği sürece de bu adımları atacağız” dedi.
Hollanda’nın Türk bakanlara ve Türk soydaşlarımıza yaptığı uygulama asla kabul edilemez. Ancak Hollandalı iki bakan, onbeş ay önce Yunan askeri helikopteri ile Türk topraklarına yasa dışı yollardan ve pasaportsuz olarak girdiğinde kimsenin sesi çıkmadı. Hollandalı bakanlar, Türk topraklarındaki Yunan işgaline destek verirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını yok sayıp Türk devletine meydan okurken Erdoğan ve Çavuşoğlu neredeydi ?

Hollanda Savunma Bakanı Bayan JeanineHennis ve Hollanda Göçmen Bakanı Klaas Dijkhoff, Yunan Savunma Bakanı Kammenos ile birlikte Yunanistan’ın Sakız Adası’nda göçmen kamplarını inceledikten sonra askeri helikopter ile Aydın Bulamaç Adası’na geçtiler. Bakanları taşıyan Yunan CH 47 askeri helikopteri 08 Aralık 2015’de Türk hava sahasını 2 mil ihlal etti ve Türk topraklarına indi.
 
 
 
Aydın Bulamaç Adası’nda incelemelerde bulunan Hollanda Savunma Bakanı Bayan Hennis, Hollanda Göçmen Bakanı Dijkhoff ve Yunan Savunma Bakanı Kammenos, işgalci Yunan askerleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.




 

 
Hollanda Savunma Bakanı Bayan Hennis, Hollanda Göçmen Bakanı Dijkhoff ve Yunan Savunma BakanıKammenos aynı gün helikopterle Aydın Eşek Adası’na geçtiler. Bakanları taşıyan Yunan CH 47 askeri helikopteri Türk hava sahasını 3 mil ihlal etti ve Türk topraklarına indi. Hollandalı Bakanlar ve Kammenos, Belediye Başkanı Kottoros ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.Aydın Eşek Adası Belediye Başkanı Kottoros yapmış olduğu konuşmada, “Hollandalı Bakanların Eşek Adası’na yaptıkları ilk ziyaret”olduğunu vurguladı.



Hollandalı bakanların, Aydın Eşek Adası ve Aydın Bulamaç Adası’na yaptıkları ziyaret, Yunan Hükümeti ile birlikte resmi ziyaret kapsamında planlandı ve icra edildi. Hollandalı bakanlar, Eşek ve Bulamaç Adası’na resmi ziyaret yaparak, Türk topraklarındaki Yunan işgaline açık destek verdiler.

Yunanistan da, ilk defa, başka bir ülkenin bakanlarını (Hollandalı Bakanları), Eşek ve Bulamaç adalarına götürmek suretiyle işgale resmiyet kazandırdı. Ziyaret ile ilgili haber, fotoğraf ve video görüntüleri, hem Yunan basınında hemde Yunan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.


1943 Tarihli İngiliz haritasında ve 1951 tarihli Amerikan haritasında Eşek ve Bulamaç adalarının, 12 Ada deniz sınırının dışında ve Türkiye’ye ait olduğu açıkça gösterilmiştir.


 
 
 
İktidar mensuplarının, “Bedelini ödeyecekler!”, “Hollanda ne ki? Bizim kürdan cebimiz.”, “Naziler! Nazi kalıntıları!”, “Hesabını soracağız!”, “Hollanda lâle ülkesiymiş. Sen ne lâlesisin ya?” gibi söylemleri içi boş söylemlerdir.

Hollanda Savunma Bakanı Bayan Hennis ve Hollanda Göçmen Bakanı Dijkhoff, 08 Aralık 2015’de, Türk topraklarına, hiçbir engelle karşılaşmadan, yasa dışı yollardan, elini kolunu sallayarak ve pasaportsuz olarak girerken, Hollanda Hükümeti, 11 Mart 2017’de, Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu ülkeye sokmadı, Aile Bakanı Bayan Kaya’yı da sınır dışı etti.



Hollandalı bakanlar, 08 Aralık 2015’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını yok sayıp Türk devletine meydan okurken,Yunan askerleri ile birlikte işgale destek verirken sessiz kalan, Hollanda’ya müzik notası bile veremeyen Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun bugünlerde Hollanda’ya meydan okuması kayıkçı kavgasından başka bir şey değildir.

Hollanda Savunma Bakanı Bayan Hennis ve Hollanda Göçmen Bakanı Dijkhoff hâlâ görevdeler. İktidar mensuplarının cesaretleri varsa aynı eleştirileri Bayan Hennis ve Bay  Dijkhoff için yapsınlar.

Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87