İKİ BAŞLILIĞI BİTİRECEKLERMİŞ! VAR mı ki?

Yönetim erbabının uzunca bir süredir dillerinden düşürmedikleri bir şey var. “Devlet yönetiminde iki başlılığa son vereceğiz.” İç kamuoyuna yönelik gösteri ve gösterişlerden vakit buldukça masaya yatırdıkları ve altını sık sık çizdikleri konu bu! 

Şimdi konuyu yazıya yatırma zamanıdır;

Gel deyince gelen, git deyince giden, otur deyince oturan, konuş deyince konuşan, sus deyince susan bir ekiple (başbakan mı demeliydim?) hangi iki başlılıktan söz ediliyor? Bunu anlamak zor, hatta imkânsız! Bu çelişkiyi nasıl açıklıyorlar? Açıklayabiliyorlar mı? Yoksa bu da pek çok soru gibi havada mı kalıyor?

Bu sorulara net, tatmin edici, anlaşılabilir yanıt versinler. Söz! Hem özür dileyeceğim hem de haklıymışsınız yazısı döşeneceğim…

Şimdi sorular?

15 yıldır yaptıklarıyla övünen iktidar; attığı hangi adımda, yaptığı hangi işte, planladığı hangi yatırımda, kısaca hangi icraatında iki başlılıkla, ya da yüksek tonlu itirazlarla karşılaştı ki?

19 bin kilometre yeni yol yapılırken, 29 havaalanı inşa edilirken, TOKİ eliyle konut- hastane- okul yapılırken, köprüler, tüneller, hızlı trenler birbiri ardına ulaşıma açılırken, İstanbul’un güzelim silueti zevksiz, biçimsiz, acayip yapılarla katledilirken, yeşil alanlar yerle bir edilirken kime soruldu? Hangi uzman kadrolardan görüş alındı? Hangi STÖ’lere fikir soruldu? Kim karşı çıkabildi? Hangi iki başlılık yaşandı?

Tüm işler için öncelikle yüksek tepelerde karar verildi, kısa sürede uygulamaya geçildi, istenen kadrolara iş paylaşıldı ve açılışlarda da hep birlikte aile fotoğrafı çekildi.

Şimdi savundukları ve eleştirdikleri üzere iki başlılık bunun neresinde? 
  
Ellerini ayaklarını tutan yokken, vesayet rejimi diye bir şey yokken, hele de referandumda öne çıkardıkları; “Vesayet rejimini kırmalıyız, iki başlılığı ortadan kaldırmalıyız” diye altını çizdikleri bir şey hiç yokken bu savunma ve bağırma niye?

Bunun adı Eski Türkiye anlayışını yerle bir ederek Yeni Türkiye’yi kurmak ve zihniyet devrimi yapmaksa büyük başarı kazanılmıştır! Sonuç ortadadır, arayışa da gerek yoktur. Dolayısıyla; uzun süredir beceremediğimiz için özlemini çektiğimiz kavgasız, gürültüsüz, hakaretsiz bir ortam için yetkili kadrolar;

Toplumu rahatsız etmesinler bir! Kendileri rahat etsinler iki!
 
Çünkü ortada iki başlılık falan yok. Bilakis kendi eliyle kendi makamını sonlandırmak için gece gündüz canla başla çalışan bir başbakan var!
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87