İŞGAL GEMİLERİNE KARŞI NAMAZ KILAN, PARALARI KAPAN İSLAMCILAR!..

Bursa’da düzenlenen“Atatürk Vatandır”Sempozyumu’nda Yeni Mesaj gazetesi Başyazarı Muharrem Bayraktarçok ilginç ve İslamcı geçinen birtakım tipleri yerinden zıplatacak bir konuşma yaptı!.. Bakın ne dedi Bayraktar:

-Atatürk’e söven sözde İslamcı kesim Mustafa Kemal’in bu ülkeden kovduğu emperyalizmin işgal gemilerine karşı namaz kıldılar!..

Çok ağır bir itham değil mi?!. Devamı daha da ağır:

-Amerikan 6.Filosuna karşı namaz kılanlar; bunların arasında hala bazı gazetelerde köşe yazısı yazanlar, 6. Filo’ya karşı namaz kıldıkları için ABD’den hesaplarına para aktarılanlar var... Yahu sizin kıble yapıp namaz kıldığınız gemileri bu ülkeden kovan kahramandır Atatürk. Yazıklar olsun size...

Bu konuşmayı haberleştiren OdaTV haklı olarak sordu tabii:

-ABD’den hesaplarına para aktarılan yazarlar kim?..

Ben birini biliyorum! Üstelik yazdım, belgeleriyle yazdım hem de 29 yıl önce yazdım, adını da yazdım:

-Günümüzün “İslamcı bilgesi” Mehmet Şevket Eygi!..

Gelin önce 22 temmuz 1999 tarihinde yazdığım yazının o bölümünü birlikte okuyalım ve “Bilge muhterem” o günlerde ne menem bir zatmış görelim!..

Kanlı Pazar ve 350 bin dolar!..

Tarih 10 Şubat 1969...

Amerikan 6. Filosu İstanbul açıklarında demirler. Bunu Türkiye’nin bağımsızlığına ve egemenliğine karşı bir saldırı olarak değerlendiren yurtsever gençler  6. Filoya karşı yürüyüş ve mitingler düzenler. 

Yükseköğrenim gençliğinin tüm duvarları Mustafa Kemal’in ünlü “Geldikleri gibi giderler”özdeyişiyle donattığı günlerde ABD’yi cansiperane savunan, göstericileri “Moskof uşağı”olarak gösterenler de vardır tabii!.. Bugün Gazetesi ile onun sahibi ve başyazarı Mehmet Şevket Eygi örneğin!.. O günlerde kendisine “Mücahit”lakabını yakıştıran Eygi, hapis cezasından kurtulmak için kaçtığı Arabistan’dan yazdığı yazılarla müminleri ABD filosuna “Defol”diyen gençlere karşı cihada davet eder. 

16 Şubat Pazar günkü başyazısında gençleri “Deccal veletleri”olarak niteleyen mücahit Eygi savaş çağrısında bulunur:

- Müslümanlar ile kızıl kafirler arasında topyekun savaş kaçınılmaz hale gelmiştir. Müslüman kardeşim sen bu savaşta bitaraf kalamazsın. Komünizm küfrüne karşı derhal silahlan. Stalin’in ve benzeri deccallerin piçleri olan kızıl veledler  bütün Müslümanları karşılarında bulmalıdır. Onlarda taş, sopa, demir, Molotof kokteyli mi var? Biz de aynı silahları kullanmaktan aciz değiliz. Kalkın ey ehli İslam, davranın!.. Vesselam alel mücahidin...

Eygi’nin, 9 Şubat’ta Medine’den gönderdiği bu yazı, iki kişinin ölümü, yüzlerce gencin yaralanmasına neden olan Kanlı Pazar olaylarının yaşandığı gün çıkar gazetesinde... Eygi aynı yazıda zamanın Genelkurmay Başkanı Cemal Tural’ı darbe yapmaya ve müminleri de “Komünistleri doğrayacak”bu komutana yardımcı olmaya çağırmıştır!..

Eygi kanlı Pazar sonrası Müslümanları Amerikan çıkarları doğrultusunda kullandığı eleştirilerine de müthiş öfkelenir ve aynen şu satırlarla karşılık verir:

-Rusya ve Çin Allah’ı inkar ediyor; Amerika ise Allah’a inanıyor. Amerika’da İslamiyet’i yayma hürriyeti var. Amerika ehvendir(zararsızdır), ehaftır(hafiftir). Rusya kızıl kafirdir, Amerika ise ehli kitaptır.

Eygi’nin sahibi olduğu Bugün gazetesinde köşe yazarı olarak çalışan M. Şahap Tanyıllar sonra yazdığı “Bugün’ün Dervişi Mehmet Şevki Eygi Kimdir?”başlıklı kitabının 79. sayfasında Eygi ile ilgili müthiş bir belge ortaya koyar; Kanlı Pazar’dan yalnızca 20 gün sonra Hollanda’daki bir bankaya Mehmet Şevket Eygi adına tam 350 bin dolar yatırılır!.. İşte belge:

- Cidde-Hollanda Bankası, Konte No: 86473/ 4936-8.3.1969-München Commerzbank A.G.- “jurnalist” Mehmet Şevket Eygi: 350.000 USD.

30 sene sonra biz de soralım mücahit  Eygi’ye:

-Nereden geldi bu paralar Mehmet Şevket Bey ve ne karşılığında ve de niçin bir Avrupa bankasına? Yanıtlarınızı bekliyorum efendim!..

O yanıt hiç gelmedi!..

29 yıl boşuna bekledim; bir kaç kez daha yazdım, aynı soruları sordum ama  “Bilge İslamcı” bana mısın demedi!..

Peki ben nereden bulmuştum bu belgeyi?.. Cengiz Özakıncı’nın“United States of İRTİCA 1945-1999”isimli kitabından!.. Sevgili Özakıncı, iğneyle kuyu kazarcasına arşivleri taramış, belgeleri bulmuş ve bu müthiş kitabı yazmıştı. Kitabın her sayfasında ABD’yi “en büyük şeytan”olarak nitelendiren gerici yobazların aslında nasıl bir Amerikan işbirlikçisi, nasıl bir ABD beslemesi olduğunu anlıyorsunuz!.. 

Büyük dostumuz ABD’nin ise 1945 yılından başlayarak Türkiye’de bir ılımlı İslam devletinin kurulması için nasıl cansiperane çalıştığını, bu uğurda şeyhler, şıhlara, dinci üstatlara nasıl para yağdırdığını görüyorsunuz!..

İrticanın ve irticacının ne mal olduğunu gözler önüne seren kitapta, İslamcıların yere göğe sığdıramadığı Necip Fazıl Kısakürek’ten ilk Amerikancı türbancı Şule Yüksel Şenler’e, Said-i Nursi’den Fethullah Gülen’e, CİA istasyon şeflerine ve Prof. etiketli ajanlara kadar bir çok kişi layık oldukları şekilde yer alıyor...

Ehh, 29 yıl sonra yeri gelmişken bir zamanların mücahidi, günümüzün “Bilge İslamcısı” muhtereme bir kez daha seslenelim bari:

-Huu, Mehmet Şevket Bey sesim geliyor mu? Yanıtları bekliyorum hala!..

https://twitter.com/umit_zileli

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87