Kadın:
MUHTEŞEM BİR LEZZET
MUHTEŞEM BİR LEZZET

FIRINDA PATLICANLI PİLAV

Patlıcan sevenlerdenseniz,bu olağanüstü sebzenin en bol olduğu bu mevsimde parmaklarınızı yedirecek harika bir tarif. Hem hafif hem ekonomik.

Önce malzemeler:

5-6 adet kemer patlıcan
400 gr kuzu kuşbaşı
1 domates
1 soğan
1 çarliston biber
1 kapya biber
1 su bardağı pirinç
1 avuç şehriye
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
Patlıcanları kızartmak için yağ
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Arzunuza göre bu tarife sarımsak,kekik ve biraz kimyon eklenebilir.


Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletin sonra kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın.

Soğanları ince ince doğrayın.Tencereye(düdüklü tencere tercih edilmelidir) az miktarda zeytinyağ koyup soğanları pembeleşinceye kadar çevirin.Etleri ve ince doğranmış biberleri ekleyip suyunu çektirin. Yine ince doğranmış domatesi salçayı karabiber ve tuzu ilave ederek düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.  

Yuvarlak ve ısıya dayanıklı cam tepsiye patlıcanları boşluk bırakmadan dizin. Patlıcanların yarısı borcamın dışında kalmalı. Patlıcanların ortasına etlerinizi yerleştirip üzerine yıkanmış pirinç ve şehriyeleri ekleyin ve üzerlerini patlıcanların dışarıda kalan kısımları ile ile kapatın. Üzerine ağırlık yapacak ısıya dayanıklı bir tabak koyun.

1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip tüm suyunu çekene kadar 200 derece ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkarınca 10 dakika bekletip düz ve büyük bir tabağa ters çevirin. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz nefis bir sunum oluyor.

Afiyet olsun...



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PERU YANGIN YERİ
Peru’da, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun 7 Aralık’ta Kongrede görevinden azledilip cezaevine gönderilmesinin...

Haberi Oku