Kadın:
ÖRNEK KÖY PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Sessiz çığlık olan kadına yönelik şiddete dur diyecek örnek proje  “Yasaklı Apartman – Ekolojik Kadın Köyü” için en önemli adımlardan biri olan yer tahsisi için Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’dan müjdeli haber geldi.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, dünyada ve ülkemizde ilk kez hayata geçecek olan ve şiddet mağduru kadınlar için oluşturulacak “Yasaklı Apartman – Ekolojik Kadın Köyü” projesi için harekete geçti.

Başkan Özyavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin destek vereceği örnek köy projesine, ilçe merkezine 2 kilometre uzakta olan ve yol kenarında bulunan 20 dönümlük arazisini bağışladı.

Örnek köye sığınan kadınların el becerileri geliştirilip, meslek sahibi yapılacağını da belirten Başkan Özyavuz, bölge kadınlarının bu projeyi hak ettiğini ifade etti. Dünyada ve Türkiye'de ilk kez böyle bir projenin hayata geçirileceğini anlatan Özyavuz, “Biz kadınları her zaman için ön planda tuttuk, düşündük. Ailede en büyük yük, annelerimizin, kız kardeşlerimizin, bayanlarımızın sırtındadır.

Projede sosyal risk taşıyan, ayaklarının üzerinde duramayan, şiddete maruz kalan, genç yaşta okuyamayan kızlarımız için atölyeler kurulacak. Bunların tamamını orada barındıracağız. Tümünü meslek sahibi yapıp, el becerilerini geliştirip, topluma kazandıracağız. Proje kapsamında bu köyde, eğitimciler, psikologlar da bulunacak. Geniş kapsamlı, Türkiye'de ve dünyada bir ilk. İlk kez böyle bir projede uygulanacak.

Bizim kadınlarımız bunu hak ettiği için arsa da, 20 dönümlük yani 20 bin metrekarelik arsa da bizim armağanımız olacak. Kadınlar için atölyelerin bulunduğu örnek köyde, yine kadınlar için barınma alanları, organik tarım ve hayvancılık gibi mesleki imkanlar da sunulacak. Bu nedenle proje sahibi Gazeteci Hüzün Yücel’e teşekkür ediyorum. Bu proje üzerinde yıllardır çalışıyor. Hayata geçmesi için çalmadık kapı bırakmadı. Bu çabalarını bildiğim için projeye destek olmak için arazi tahsisi yaptık. Kısacası Sayın Yücel’i böylesi kutsal bir çalışmada yalnız bırakamazdık. Proje kadınlar için müstakil, güzel örnek bir köy” dedi.

Özyavuz, proje ile başta şiddete maruz kalanlar olmak üzere tüm mağdur kadınların yeniden topluma kazandırılmasının hedeflendiğini ve projenin devamında ise TOKİ ile yapılacak anlaşma ile bu kadınlara ev sahibi olma fırsatı sunulacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, projenin onay ve ihale aşamasında olduğu, işlemlerin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlanacağı öğrenildi.

Biz de "Haber Habere Ailesi" olarak "Haber Koordinatörümüz, Değerli Gazeteci" Sevgili Hüzün Yücel'i kadınlarımız için hayal edip netice alana kadar da peşinden koştuğu bu projesinden ötürü kutluyor, diğer sorumluluk sahiplerine de örnek olması dileğiyle 
Şanlıurfa Harran ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.    










Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PERU YANGIN YERİ
Peru’da, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun 7 Aralık’ta Kongrede görevinden azledilip cezaevine gönderilmesinin...

Haberi Oku