Kadın:
SİLOPİ'DE 8 MART GERGİNLİĞİ
SİLOPİ'DE 8 MART GERGİNLİĞİ

Kadınların, sağanak yağmur altında Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği etkinlik sonrası bir grup, güvenlik güçlerine taşla saldırdı. Polis de gruba gaz bombası ve ve tazyikli su ile müdahale etti.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde, BDP Silopi ilçe binası önünde düzenlenen kadınlar günü kutlaması, sağanak yağış altında gerçekleşti. Kürtçe şarkılar ile sağanak yağışa aldırış etmeden, yöresel kıyafetler ile halaya çeken kadınlar gönüllerince eğlendi.


Fransa'da suikast sonucu öldürülen 3 PKK'lı kadının da anıldığı etkinlik bittikten sonra bir grup 203'üncü Cadde üzerinde güvenlik önlemi alan polis zırhlı araçlarına taşla saldırdı. Araçlarına uzun süren taşlı saldırıdan sonra polis, göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. Zırhlı araçlardan grubun dağılması yönünde yapılan uyarı anonsları işe yaramayınca polis, bu kez göstericileri dağıtmak için göz bombası kullandı. Bir süre devam eden olaylar, göstericilerin ara sokaklara kaçarak dağılmasıyla sona erdi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PERU YANGIN YERİ
Peru’da, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun 7 Aralık’ta Kongrede görevinden azledilip cezaevine gönderilmesinin...

Haberi Oku