Kadın:
TÜRK KADINI İRAN'DAN GERİDE Mİ?
TÜRK KADINI İRAN'DAN GERİDE Mİ?

Kadınlar günü, hem Türkiye’de, hem de dünya genelinde kutlanırken İran medyasının, “Türkiye’deki kadınların durumu iyileşmeli” gibi yorumlar yapması dikkat çekti. 

İranlı PressTV kanalı, Birleşmiş Milletler’in geçtiğimiz günlerde yayınladığı ve Türkiye’deki cinsiyet eşitsizliği sorununun irdelendiği rapora gönderme yaparak Türkiye’deki kadınların durumu üzerinde durdu.

Haberde “Son on yılda Türkiye’deki kadınların durumu gelişme gösterdi; ancak geçtiğimiz günlerde yayınlanan Birleşmiş Milletler raporu, bazı cinsiyet eşitsizliklerinin altını çiziyor.

Siyaset, ekonomi ve eğitime kadınların katılması, ülkenin iyileştirmesi gereken bazı temel alanlar” yorumları yapılıyor. 

Türkiye’deki siyasetteki kadınların sayısının, AB’nin en düşük oranına sahip olduğu, ve kadın istihdamının AB ortalamasının yarısı kadar olduğu hatırlatılırken, Türkiye’deki toplam 2.8 milyon okuma yazma bilmeyen kişiden 2.3 milyonunun kadın olduğu belirtiliyor.

Ayrıca, “Türkiye’deki kadınların yüzde 40’ı hayatları boyunca şiddet mağduru olacak” vurgusu yapılıyor.



ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ruhigül Engin 10 yıl önce

Türk kadınının ilerliyebilmesi için eğitimin daha kaliteli olması gerekiyorHer ilçede ,köyde panellerin yapılması bu konuda kadınların aydınlatılması gerekir.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PERU YANGIN YERİ
Peru’da, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun 7 Aralık’ta Kongrede görevinden azledilip cezaevine gönderilmesinin...

Haberi Oku