KAN, GÖZYAŞI VE BAYRAM

Evet, sevgili okurlar bugün bayram. Gazze’de eli kanlı çocuk katillerinin, Suriye ve Irak’ta ki Türkmen soydaşlarımızı katledenlerin, Müslümanlara zulüm eden ve onlara destek veren zalimlerin bayramı.  Ortadoğu’nun bağrında yanan kor bir ateş, İsrail’in Filistin halkına karşı başlattığı, neredeyse soykırıma doğru giden, Suriye’de yaratılan canavar IŞİD’in Türkmen kardeşlerimize yönelik katliamı… Bu kan emici, gözü dönmüş sistemin yarattığı canavarların ‘KAN BAYRAMI’..!

Ve dünya akan mazlum kanına seyirci… Kanla beslenen savaş baronları tamtamlar çalıp, ellerini ovuşturarak IŞİD’İN kestiği insan kafaları ile top oynayışını sanki bir futbol maçı seyircisi gibi salyalarını akıtarak insanlıktan, vicdandan bildiğimiz tüm insana dair değerlerden uzak seyre dalmışlar alemi.. !

Ve elbette ki ‘Dünya Lideri Uzun Adam’ın’ sözleri, hangi birini yazsak, hangi birini söylesek sürekli inkar içinde olan İsrail’e one munite diyerek arkadan ense, tokat ilişkisi yaşayan, IŞİD denen canavar terör örgütünün yaratılmasında çok büyük katkıları olan, sınırlarımızı yol geçen hanına çevirip soydaşlarımızın ölümüne seyirci kalan Fatih Terim stadının açılışında yılların hayalini gerçekleştirerek karşı takıma üç gol atarak Gazze’ye selam yollayan, bindiği demokrasi tramvayının ileri demokrasiye doğru ilerlediğini söyleyerek ülkeyi hiç olmadığı kadar karanlığa sürükleyen, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde diğer rakiplerinin yanında haksız, devletin tüm olanakları ardında seçim yarışına giren, 49 vatandaşımızın konsolosluğumuz basılarak esir alınmasına seyirci kalan, Diyarbakır’daki 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki bayrağımızın sözde çocuk tarafından indirilmesine seyirci kalan uzun adamın bayramı..!

Benim, sizin katledilen binlerce mazlum Müslüman insanın bayramı değil..!

Nefes dahi almakta zorlandığımız, soluk, soluğa kaldığımız zamanlar… Ölü çocuk bedenleri, kafaları bedenlerinden ayrılmış insan görüntüleri insan olana nefes aldırmaz.. Daralırsın… İnsan olduğuna utanırsın..! Haydi, şimdi derin bir nefes almayı, tüm havayı ciğerlerinize doldurmayı bir deneyin…

Ölüm ve kan kokusu ciğerlerinize dolmuyorsa eğer söyleyebilecek bir şey yok elbet…! Evet, nefes alabilen tüm umursamazlığı ile olup bitene seyirci zaten. Gangren olmuş bir yarayı düşüncelerinden, vicdanlarından atmış olanların bayramı.

Her birimizin çocukluk yıllarında geçirdiği saygı, sevgi, hoşgörü, dirlik, birlik içinde bayramlar yok artık. Sunulan tatlıların, şekerlemelerin tadı, verilip alınan hediyelerin tadı yok ne yazık ki. Geçim sıkıntısı içinde yaşayan komşumun, sokaklarda ki çöplerde aşını arayan teyzemin, çaresiz bir şekilde bebeğini çöpe bırakan anneyi görünce benim tadım, tuzum hiç ama hiç yok.

Şükür bugünü gördük derken, Türkmen kardeşimin yarını göremeyeceği endişesi, Gazze’deki bebelerin ölümü gözlerimin önüne geldiğinde ise benim tadım, tuzum hiç ama hiç yok.. Karanlığın içinde yanan cılız bir mum misali soluksuz her gün ve her gece bu zulümlerin bitmesi için dua ediyorum. Yarın yeni bir gün, yeni gün yeni umutlar, arınmalar, güzellikler getirsin diyerek her gece huzursuz uykuma gecenin alacaya döndüğü saatlerde dalıyorum. Yeni günün sabahı daha çok kan ve daha çok ölüme uyanıyorum… Aldığım her nefes ciğerlerime dolarken yine içim yanıyor, insan olmaktan  utanıyorum…!

Sevgili okurlar, lütfen beni bağışlayın, affınıza sığınıyorum. Ben de güzel bir bayram yazısı yazmayı çok isterdim, ne var ki kalemim, vicdanımın sesini satırlara aktardı.. Bunca sözün ardından hepinize iyi bayramlar dileme saçmalığını yapmayacağım.

Sadece YARIN DAHA HÜR VE AYDINLIK BİR GÜNE UYANMA DİLEKLERİMİ ileterek noktalayacağım..!

 

https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin 

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Bülent 10 yıl önce

Mükemmel bir yazı yüreğine kalemine saglık teprik ederim

Misafir Avatar
ayşe 10 yıl önce

duygularınıza en içten samimiyetimle katılıyorum yüreğinize sağlık

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87