KANLI TÜNELİN UCU NEREDE?..

Heyecanlanmayınız; gündemdeki havanda su dövme meselesine girmeyeceğim, çünkü artık gına geldi!.. Yani “tünel”in ucunda, “hangi koalisyon” sorusu değil amacım...  

Çünkü daha düne kadar “hırsızlarla koalisyon yapmayacağım” diyen siyaset çarkçılarının, başarısızlıklarını örtmek için koltuk kapma çabaları gerçekten mide bulandırıcı... 

Çünkü aynı zamanda, “Gezi”nin kanlı teri de akıyor bu siyaset rantiyeciliği mücadelesinden...  

Ve hiç kuşkunuz olmasın, AKP’den kurtulma uğruna rotası şaşırtılan mücadeleci kitleler, iktidarı devirmek için görevlendirdikleri beceriksizlerin, AKP’nin kucağına oturma çabalarını utanarak izliyorlar... 

Konumuz “tünel” ama bambaşka bir tünel bu?.. Nedense göz ardı edilen bir magazin haberi gibi, biraz da pas geçilen, üzerinde durulmayan, üstü örtülen bir tünel bu!.. 

Aslında Suriye savaşının kin bulaşmış kana boyanmışlığı kadar sinsi, belalı, “pusu”lu ve planlı bir tüneldir bu...  

Çok büyük ihtimalle içinden bomba, silah, mühimmat ve şiddet akan bir tünel!.. Muhtemel ki baş kesen karanlığın, kan akıtılan kirli damarı!.. 

Çünkü yalnızca içi değil, yapımı da başı ve sonu da karanlık ve büyük ihtimalle her açıdan karartılan bir tünel bu!.. 

Peki, amacı belli de yapımcısı kim, müteahhidi kim ve en önemlisi de taşeronu kim bu tünelin?.. Kazma işlemi bomba sesleriyle mi absorbe edildi acaba?.. 

IŞİD’E BİR ADIM!.. 

Aslında büyük ihtimalle bu soruların yanıtları da belli... Suriye’yi kan bataklığına çeviren zihniyetin taşeron yoludur bu tünel ya da ihtimaldir ki tüneller!!! 

IŞİD taşıyan kamyonet, ambulans ve TIR’lar yetmemiş olacak ki, kim bilir belki de karanlık savaşın devinimi düşmesin, şiddet yolundan sürekli öfke akabilsin diye kazılmış olmalı bu tünel... 

Osmanlı’da düşman kalelerinin yeraltından zapt edilmesi için “lağımcılar”ın kazdığı tünellerin aynısı belki de... Bir Truva operasyonun, bir kara yılan gibi yeraltına gizlenmiş kuşatma mecrası olmalı bu tünel!.. 

Medya sanki cezaevlerinin altında bulunan yarım kalmış kaçak geçitler gibi pek önemsemedi ama, tünel sonunda işi bitmiş olmalı ki, sözde bölgede yapılan arazi taramaları sırasında bulunuvermiş gibi yansıtıldı medyaya!!! 

Oysa belki de işi bitince, üstü örtülürken bir göçükte deşifre olmuş olmalı... Kim bilir belki de PKK-PYD tarafından salt AKP-IŞİD işbirliği iddiasına dikkat çekme uğruna sahneye çıkartılmış olmalı!.. 

Ne ilginç ki tünel, bir anda dincilerden PKK’nın eline geçen, YPG-IŞİD kapışmasına sahne olan Tellabya’da ortaya çıkartılmış...  

Yani Kobani’de aylar süren kanlı savaşın zerresi bile yaşanmadan, işgalci iktidarın kuşkulu biçimde el değiştirdiği Akçakale ile Telabyad arasında... Üstelik ülkemize bir adımlık yolun başı ve sonunda!.. 

Hani geçen hafta IŞİD teröristlerinin sınırdan 20 metre ileride Türk askerine utanmadan, pervasızca, üstelik sırıtarak “sus” işareti yaparak posta koymaya çalıştığı nokta var ya, işte orada!!! 

500 METRELİK KAN DAMARI!.. 

Bizler, Suriye’deki kirli işgalin, görünen yüzüyle, yeryüzünde yapıldığını sanıyormuşuz vesselam!.. Aslında perde gerisinde de değilmiş gizli iç savaş kışkırtmacılığı... 

Bu aslında bir kanlı yayılma politikası ve satırlı kuşatmanın tam da kendisi... Bir de işin yeraltı faaliyeti varmış ki, en büyük kuşku da işte burada çıkıyor karşımıza... Dün gazetelere yansıyan haberlerde şöyle deniliyordu; 

“Telabyad’da denetimi sağlayan YPG, IŞİD’in çekilirken kurmuş olabileceği bombalı tuzaklara karşı kentte arama tarama çalışması başlattı. İşte bu çalışmalar sırasında, IŞİD’in Telabyad’dan Türkiye’nin Akçakale sınırına doğru kazmış olduğu yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir tünel bulundu. Tünelin derinliği 3 metre, yüksekliği 1.5, genişliği ise 1 metre.”  

Haber gazetelere yukarıdaki gibi yansımıştı ama devamı tipik bir karartma ve dezenformasyon operasyonunun medyatik ağzından başka bir şey de değildi; 

“Ancak hangi amaçla kazıldığı henüz belirlenemeyen tünelin, kazı çalışmaları sırasında çöktüğü için Türkiye sınırına ulaşmadan yarım kaldığı sanılıyor.” 

Ne belli peki?.. Bitirilemediği, yarım kaldığı, çöktüğü, kullanılamadığı ne belliiiii?.. 

Üstelik bu tünelin tam da cemaat işbirlikçisi, kinci cumhuriyetçi medyanın MİT TIR’ları taarruzunun ardından deşifre olması da dikkat çekici değil mi?.. 

ÜSTÜ DELİK, ALTI KÖSTEBEK!.. 

Diyecektir ki kimileri, “bir tünel meselesini amma da uzattın...” Ben uzatmadım ki... Tam aksine tünel uzun!!! Amacım da şu; bu tüneli kim, ne zaman, ne için kazdı?..  

Tünel Suriye tarafından mı kazıldı, yoksa Türkiye tarafından kazıldığını örtbas etmek için mi bitirilmediği ve çöktüğü iddia edildi?.. 

Bu tünel yine iddia edildiği gibi TIR’larla uzatılmış bit yeniği yollarının deşifre olmasıyla yeni bir savaş ithalat-ihracat güzergahı mıydı?.. 

Kaç bomba, kaç silah, kaç terörist, kaç gizli güç hücresi geçti bu tünellerden?.. Kaç provokasyonun ucu göründü bu geçitten?.. 

Ve dahası da Suriye-Türkiye sınırında işler halde kaç gizli tünel vardır acaba?.. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, üstü delik deşik olan sınırlarımızın altının da köstebek yuvasına dönmesinden hiç rahatsız olmadı mı acaba?..


https://twitter.com/FARACYAZIYOR
https://www.facebook.com/mfarac
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87