KIBRIS, RUM-YUNAN İKİLİSİNE TESLİM EDİLEMEZ!..

Kıbrıs Konferansı, 28 Haziran’da İsviçre’nin Crans-Montana kentinde başladı. Birleşmiş Milletler, 9 Haziran’da aldığı kararla, Kıbrıs müzakerelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lideri NikosAnastasiadis’in yanı sıra garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere ile gözlemci olarak AB’nin katılımıyla 28 Haziran’da tekrar başlayacağını duyurmuştu.

Görüşme öncesinde gelen haberler Türk kamuoyunu endişelendiriyor. Annan Planı öncesinde yaşanan olayların benzeri şimdide devam ediyor. Görüşmelerde, 2004 Annan Planı’ndan daha ağır şartların dayatılması bekleniyor.AKP Hükümetinin ve KKTC Cumhurbaşkanı’nın müzakerelerdeki tutumunun ne olacağı da merak ediliyor.

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti, 2004 Annan Planı ile Rum ve Yunan tezlerini destekleyerek Rumlara, Erenköy, Günebakan, Yeşilırmak, Ömerli, Güzelyurt, Kırklar, Gaziler, Akıncılar, Paşaköy, Akdoğan, Türkmenköy, Korkuteli, Düzce, Güvercinlik ve Ara Bölgeyi vermeyi taahhüt etmişti.Ayrıca Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinin adadan tamamen çekilmesi ve adada sadece 650 Türk askerinin bırakılacağı da taahhüt edilmişti.

Rum ve Yunan tezlerini destekleyen AKP zihniyeti ve teslimiyetçi politikaları, Rum tarafının referandumda hayır oyu vermesiyle amacına ulaşmamış ve Kıbrıs’ta yaşayan Türk soydaşlarımız, Rumların egemenliğine girmekten ve Rumların zulmünden kurtulmuştu.

Erdoğan’ın bu yıl içinde yaptığı açıklamalara bakıldığında, hâlihazırda sürdürülen Kıbrıs müzakerelerinde, Annan Planından daha da ağır tavizler verileceği anlaşılıyor. Annan Planında, Rum-Yunan tezlerini destekleyen ve teslimiyetçi politikalar izleyen Erdoğan aynı tutumunu sürdürüyor. Erdoğan’ın “Kıbrıs’ta 950 Rum askeri / 650 Türk askeri bulunsun” önerisi akıl ve mantıkla bağdaşmıyor. Erdoğan’ın kendi güvenliği için binlerce polis görevlendirilirken, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan 350 bin soydaşımız için 650 asker görevlendirilmesi kabul edilemez.

Erdoğan’ın, “Erenköy ile Güzelyurt arasındaki bölgenin Kuzey Kıbrıs’a verilmesine karşılık olarak Kapalı Maraş ile birlikte Açık Maraş da Güney Kıbrıs Rum kesimine bırakılır” önerisi de tam bir akıl tutulmasıdır. Rum tarafı sadece Kapalı Maraş’ı isterken son derece dar bir alan karşılığında Açık Maraş’ın da verilmesi kabul edilemez. Ayrıca Kapalı ve Açık Maraş bölgeleri Osmanlı vakıf arazisi olup devir konusu yapılamaz.Erdoğan kimin malını kime veriyor? Ege Denizi’nde 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını alenen Yunan askerine teslim eden Erdoğan, şimdi de şehit kanlarıyla sulanmış Kıbrıs topraklarınıve ecdat yadigârı Osmanlı vakıf arazilerini Rum-Yunan ikilisine teslim etmeye çalışıyor. Erdoğan kimin tarafında ve kimi temsil ediyor?

KIBRIS’TAKİ GELİŞMELER SON DERECE KAYGI VERİCİ. KIBRIS GİRİT Mİ OLACAK?

GKRY Meclisi, Ocak 1950 Plebisiti’nin (Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakı)(ENOSİS) tüm Rum okullarında kutlanması kararı aldı. 10 Şubat 2017’de alınan bu kararın daha sonra askıya alındığı iddia edilsede gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü GKRY lideri Anastasiadis 01 Nisan 2017’de Yunan Savunma Bakanı Kammenos ve Yunan Genelkurmay Başkanı Apostolakis ile birlikte ENOSİS’i anma törenlerine katıldı.

GKRY Lideri Anastasiadis, Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Yunan Genelkurmay Başkanı Apostolakis, papazlar ve Kıbrıs Rum halkının katılımı ile EOKA anıtı bölgesinde yapılan törenlerde, EOKA flamaları ve EOKA beresi taşıyan yaşlı Rumların görülmesi dikkat çekti. Anma töreninde, EOKA terör örgütünün militanlarının hâlâ görevde olduğu ve EOKA terör örgütünün varlığını sürdürdüğü açıkça görülüyor. Hâl böyleyken Kıbrıs’taki Türk askerinin sayısını 650’ye indirmek, Kıbrıs’ta yaşayan Türk soydaşlarımızı EOKA terör örgütüne teslim etmek demektir.

Mart 2016’da, Kuzey Kıbrıs’taki Türk askerlerinin üçte iki oranında çekildiği haberleri AKP Hükümeti tarafından yalanlanmadı. Türk askerleri, TBMM’nin 20 Temmuz 1974 tarihli tezkeresi ile Kıbrıs’a gönderildi. Yeniden TBMM kararı olmadan Kıbrıs’tan asker çekilemez.

Güney Kıbrıs’ın Trodos Dağları bölgesinde 11-14 Haziran 2017 tarihleri arasında icra edilen GKRY – İsrail Köy Kurtarma Tatbikatına 400 İsrail Komandosu ile taarruz helikopterleri ve savaş jetleri katıldı. Tatbikata konu olan ve kurtarılması hedeflenen köyler KKTC bölgesindeki Türk köyleri. Anılan tatbikata, Rum muhalefet partileri bile tepki gösterirken, KKTC yönetimi ve AKP Hükümetinin tepki göstermemesi kamuoyunda infial yarattı.

GKRY Savunma Bakanı ChristoforosFokaides basına yaptığı açıklamada, “Rum Milli Muhafız Ordusu’na Ekim 2016’da 3 bin sözleşmeli asker alındı. Bu yıl alınacak askerler için 4 binin üzerinde başvuru yapıldı” dedi.

Ayrıca Rum basınında, “Türkiye’nin Kıbrıs’ta yüzde 80 asker azaltmaya hazır olduğu” haberi verildi. Katar’a Türk askeri gönderilirken, Kıbrıs’tan neden Türk askeri çekiliyor? Hem de GKRY asker sayısını artırırken ve GKRY-İsrail ortak askeri tatbikatı yapılırken.

İngiltere tarafından yürütülen kamu diplomasisi çalışmaları kapsamında Türk basınında haberler yayınlanıyor. İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, Kıbrıs’ta iki toplum arasında varılacak kapsamlı anlaşmaya katkıda bulunmak amacıyla Kıbrıs’ta konuşlu İngiliz üslerinin topraklarından bir kısmını ada halkına devretmeyi önerdi. Maksat, Türk kamuoyunda, “bakın İngiltere bile toprak veriyor, biz niye toprak vermiyoruz” tezini savunarak algı oluşturmak ve Türk toplumunu toprak vermeye razı etmektir.

Kıbrıs’taki birleşmeye katkıda bulunmak isteyen İngiltere, Kuzey İrlanda’yı neden İrlanda Cumhuriyeti’ne vermiyor? Kuzey İrlanda ile İrlanda Cumhuriyeti neden birleşmiyor?

Benzer durum, Yeni Gine Adası’ndada görülüyor. Yeni Gine Adası,Endonazya ve Papua Yeni Gine devletleri arasında paylaşılmış durumda.

Kıbrıs’taki birleşmeye öncülük yapan ülkeler İrlanda Adası ile Yeni Gine Adası’ndaki ikili devlet düzenini neden görmezden geliyor?

Ayrıca GKRY’nin, 2003’den beri tam 14 yıldır Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki 7 bin kilometrekarelik Kıta Sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölgesini işgal altında tuttuğunuda hatırlatalım. Eğer Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm isteniyorsa Kıbrıs Adil Yerleşim Planı uygulanmalıdır. Çünkü toprak isteme hakkı savaşı kazanan tarafa aittir.

Şehit kanlarıyla sulanmış Kıbrıs topraklarını ve ecdat yadigârı Osmanlı vakıf arazilerini Rum tarafına vermeye kimsenin hakkı yoktur, haddine de değildir!..

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87