Kültür-Sanat:
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 'SANATIN İÇİNE GAZ SIKTI'
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 'SANATIN İÇİNE GAZ SIKTI'

Sanata da biber gazı

Büyükşehir Belediyesi temizlik personeli ve zabıta görevlileri, tahliye için öğle saatlerinde aynı zamanda dernek merkezi olarak kullanılan tarihi Kaleiçi’nin hemen girişindeki yere geldi.

Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin tahliyeye ilişkin daha önce alınan yürütmeyi durdurma kararını iptal kararına istinaden tahliyeyi gerçekleştirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi görevlileri, dirençle karşılaştı.

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, tahliyeye ilişkin mahkeme kararının kendilerine saat 12.15’te bildirildiğini ve 45 dakika içinde tahliyenin istendiğini savundu.

Daha önce 2 tahliye isteminin mahkeme kararıyla durdurulduğu belirten Çakcıl, itiraz haklarının ellerinden alındığını söyledi.

Tahliyeye karşı çıkan ve kapıda kol kola girerek barikat oluşturan grup, içeri girmek isteyen zabıtalara izin vermedi.

Bu sırada grup ve zabıta arasında yumruklaşmalar yaşanmasıyla Çevik Kuvvet devreye girdi. TOMA tarihi Saat Kulesi altına çekilirken, kasklarını ve kalkanları takan polis de kalabalığın etrafını sardı.

Polisin gruba kalkanlarıyla müdahale etmesi üzerine arbede yaşandı, masalar sandalyeler havada uçuştu.

Polis müdahaleyle birlikte ANSAN sergi salonun önüne kadar gelirken bu sırada içerde yağlı boya resim sergisi bulunan Nalan Taşkent bir sandalyenin üzerine çıkıp polislerin resimlerine dokunmamasını istedi.

Bir süre geri çekilen polis, eylemcilerin saat 17.00’ye kadar beklenmesi talebini kabul etmedi ve 15 dakika daha süre tanıdı. Saat 15.45 sıralarında ikinci müdahale başladı.

Bu sırada polis biber gazı kullandı. Çok sayıda kişi biber gazından etkilendi. Polisin herkesi dışarı çıkarmasının ardından binanın tahliyesini gerçekleştirdi.

Tahliye gerçekleşirken Kaleiçi’nden ANSAN’a açılan bir sokakta toplanan eylemciler ise attıkları sloganlarla Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku