Kültür-Sanat:
BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NDEN TÜRK SİNEMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM
BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NDEN TÜRK SİNEMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM



Bakırköy’de Bakırköy Belediyesi’nin organizatörlüğünde Türk sinemasının 100. yılı onuruna bir etkinlik düzenlendi. 7 Kasım 2014 Cuma günü Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde tertip edilen etkinliğe saat 20.00’de başlandı ve etkinlik konukların yoğun ilgisi altında, büyük bir coşkuyla 2 saat civarında sürdü. Sonrasında davetlilere son derece samimî ve sıcak bir ortamda kokteyl verildi.

VoSVoS'cular da Türk Sineması'nın unutulmayacak gecesine davetliydi ve yarattıkları sahne davetlilerin ilgisini çekerek geceye renk kattı.

Türk Sineması’nın 100.Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe “Türk Sineması Bakırköy’de Doğdu, Bakırköy’de Yaşayacak!” isminin verilmiş olması dikkatlerden kaçmadı. Nitekim yapılan sunumlar sırasında Türk Sinema Tarihinde yer etmiş ve ayrıca halen faal meslek hayatını sürdüren sanatçıların çok büyük bir bölümünün Bakırköylü olduğuna özellikle vurgu yapıldı.



Bakırköy Belediye Başkanı Op.Dr.Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğini üstlendiği geceye davet edilen sinema emekçilerinin birkaç mazeret bildiren dışında neredeyse tamamının büyük bir heyecanla ve koşa koşa katıldıkları gözlendi.

Gecenin sunuculuğunu tiyatro ve sinema oyuncusu Gülsen Tuncer üstlendi. Tuncer, sunumundaki canlılık ve espriler ile geceye renk kattı. 

Aralarında Türkan Şoray, Eşref Kolçak, Tarık Akan, Üstün Asutay, Cihat Tamer, Yılmaz Atadeniz, Mustafa Altıoklar, Açelya Akkoyun, Nuri Alço, Engin Ayça, İskender Doğan, Serkan Koç ve Murat Şeker’in de bulunduğu birçok ünlü ve önemli ismin katıldığı gecede gazeteci yazar Tuncay Özkan, gazeteci yazar Bircan Usallı Sılan, ‘Sümer Kraliçesi’ Prof.Dr.Muazzez İlmiye Çığ, Bakırköy önceki Belediye Başkanlarından Avukat Yakup Akyüz, CHP önceki dönem milletvekillerinden Çetin Soysal, Haber Habere internet portalımızın Genel Yayın Yönetmeni ve Ulusal Kanal’da ‘Nasıl Yani’ ile ‘Püf Noktası’ adlı programları yapan usta spiker Gülgûn Feyman Budak ve eşi portalımızın sahibi Op.Dr.Tayfun Budak da dikkati çekti.
 

Etkinlikte İlk Türk filmi olarak kabul edilen “Ayastefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı” hikayesini anlatan filmden kesitler sunulurken filmin bir de kısa öyküsü anlatıldı.


1910’lardan bu yana Türk sinemasından kısa kesitler, örnekler ve dip notlarla sinema tarihimizin izleyicinin gözleri önünden geçmesi sağlandı.

Bakırköy Belediye Başkanı Op.Dr.Bülent Kerimoğlu’nun coşkulu konuşması, sanata ve sinemaya verdiği destek alkışlarla karşılığını buldu.

Etkinlik, sinema emekçilerine ödüllerin verilmesi ve kokteyl ile son buldu.






Haber Habere
Anahtar Kelimeler
.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku