Kültür-Sanat:
BORUSAN FİLARMONİ'NİN BAŞARISI
BORUSAN FİLARMONİ'NİN BAŞARISI

Bugüne dek sezon konserleri ve İstanbul Müzik Festivali kapsamında yıldız sanatçılarla buluşan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) dümeni Avrupa’ya çevriliyor.

Borusan Kültür Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli, 15. yılını kutlayan BİFO’nun sezon planlarını ve geleceğe yönelik projelerini paylaşmak amacıyla dün bir toplantı düzenledi. Erenli, toplantıda, Borusan’ın orkestrayı Avrupa’nın kültür haritasına yerleştirmeye kararlı olduklarını belirtti.

“15 yılını geride bırakıp olgunluk dönemine giren BİFO’nun kendini Türkiye’de kanıtladığına inanıyoruz. Artık BİFO’yu dünya ile buluşturmalıyız. Bu yönde sürdürdüğümüz çalışmaların ilk meyvelerini bu sezon alacağız” diyen Erenli, hedeflerinin Avrupa olduğunu belirterek, artık her yıl farklı temalarla festival düzenleyeceklerini, Fazıl Say ve BİFO Festivali’nin bundan böyle iki yılda bir yapılacağını söyledi.


Erenli, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın, Londra’da 24 Temmuz’da 7 bin kişilik bir salonda büyük bir konser vereceğini; 2016 Şubatında da 8 konserlik bir Avrupa turnesi düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

Toplantıda, BİFO’nun 2014-15 konser sezonuna ilişkin bilgiler de verildi. Bu yılın temasının Beethoven olduğu, Mart’ta Beethoven’ın 32 piyano sonatınının 7 gece üst üste çalınacağı belirtildi.

Erenli, 2016’nın Aralık ayında da başka bir festival düzenleyeceklerini ve bu festivalin konusunun Shakespeare üzerine yapılmış müziklerden olabileceğini söyledi.

BİFO, 17 Aralık’ta, şef Gürer Aykal yönetiminde Fazıl Say’ın “Viyolonsel Konçertosu”nun dünya prömiyerini yapacak. Konserin solisti ise Nicholas Alstaedt.

Fazıl Say’ın “Goethe Şarkıları” adlı yapıtının Türkiye prömiyerinin yapılacağı konserin solisti ise soprano Norma Nahoun olacak.

BİFO’nun Yeni Yıl Konseri 16 Nisan’da yapılacak. Şef Sascha Goetzel yönetimindeki konserde, BİFO, bariton Bryn Terfel’e eşlik edecek. Konserde, Johann Strauss’un “Yarasa” operetinden bölümler seslendirilecek.

BIFO’nun artık barok da çalacağını belirten Erenli, orkestranın mayıs ayında şef Sascha Goetzel yönetiminde Bach’ın “Brandenburg” konçertolarını yorumlayacağını söyledi.

Bu arada, BİFO, Richard Strauss’un 150. doğum yıldönümü dolayısıyla 9 Ekim’de şef Sascha Goetzel yönetiminde, tenor Juan Diego Florez’e eşlik edecek. 

ÜÇÜNCÜ CD "KÖÇEKÇE'Lİ"


BİFO’nun 3. CD’si ise Mayıs 2014’te müzikseverlerle buluşacak. Bu CD’de Rus ve Türk klasikleri bir araya getiriliyor. CD’de Rimski-Korsakov’un “Şehrazad”, Balakirev’in “İslamey” ve Ulvi Cemal Erkin’in “Köçekçe” adlı yapıtları yer alacak.


Cumhuriyet Sanat
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku