Kültür-Sanat:
HEYECAN VE GERİLİMİN TUVALE YANSIMASI
HEYECAN VE GERİLİMİN TUVALE YANSIMASI

Neriman Şairoğlu kolaj tekniğiyle gerçekleştirdiği soyutlamalarıyla dikkat çekiyor. Çalışmalarında bu tekniğin getirdiği farklı dokular, değişik biçim ve ifade olanaklarına yönelik arayışlar ve üçüncü boyutu yakalama arzusu göze çarpıyor. Canlı renkler, yüksek kontrastlar ve keskin geçişlerle, sanatçı iç dünyasının heyecanlarını ve gerilimlerini tuvale aktarırken, izleyiciyi de benzer bir serüvene dahil etmeyi hedefliyor.

Şimdiye kadar yüzlerce öğrencisiyle birlikte değişik yerlerde sergi açan birçok fuarlara ve festivallere katılan sanatçı ilk kez açtığı kişisel sergisiyle yıllarca biriktirdiği emeğini görücüye çıkarıyor. 18 Mart Salı günü İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisinde açılışı yapılacak olan sergi, 5 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilir. 18 Mart Salı günü İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisinde açılışı yapılacak olan sergi, 5 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilir.

Neriman Şairoğlu İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim bölümünden Dekanlık Başarı Ödülü alarak mezun oldu. 1996 yılında aynı üniversitede Resim dalında yüksek lisansını tamamladı.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku