Kültür-Sanat:
KÖY ÇOCUKLARINA OPERA TURU

KÖY ÇOCUKLARINA OPERA TURU

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Musaağa Ortaokulu öğrencilerini opera ve bale ile tanıştırdı. 30 öğrenci, 'Opera Tur'a katılarak kostüm ve dekor atölyelerini gezdi.

Samsun’un Asarcık İlçesi Musaağa Ortaokulu’nda eğitim gören 30 öğrenci, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Opera Tur' programına katılarak hayatlarında ilk kez operayla tanıştı.



Etkinlik hakkında konuşan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Mehmet Ortaç, "Çocukların sadece sahne üstünde olanları değil, üretimin tüm aşamalarını görebilmelerini sağlamak için klasik eğitim etkinliklerinden farklı çalışma yaptık.

Sahne, atölyeler ve çalışma salonlarının performans alanı olarak kullanıldığı Opera Tur'da Musaağa ortaokul öğrencileri sanatçılar tarafından opera binasının girişinde karşılandı. Yaklaşık 2 saat boyunca opera bale binasının tüm alanlarını dolaşarak provalara ve üretimlere katılması sağlandı. Türkiye'nin ilk interaktif eğitim etkinliği olan Opera Tur projesi ile Samsun’u bile görmeyen, çevre ilçelerimizden gelen öğrencilerimizin opera ve bale sanatı ile tanıştırılması sağlamak bizi onurlandırıyor" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku