Kültür-Sanat:
'NOTALAR ŞİDDETE KARŞI!'

'NOTALAR ŞİDDETE KARŞI!'

Müzik ile kadına yönelik şiddete karşı farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacı ile belediyelerin kadın danışma merkezlerinde danışmanlık hizmeti alan 30 gönüllü kadına yönelik 'Notalar Şiddete Karşı' projesi yürütüldü.

30 kadın Muharrem Dayanç'tan müzik kursu aldı. Kadınlar kurs finalinde Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde flütçü Şefika Kutluer ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın kadın müzisyenleri ve ünlü kadın yöneticilerle konser verdi.

Ritm grubunun şovuyla başlayan gecede Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Özgen Küçükgökçe tarafından 4 ay içerisinde hazırlanan koro, Türk Müziği'nin seçme eserlerinden örnekler verdi.

Koroda Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun eşi Türkegül Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB Kadın Girişimciler Birliği Başkanı Aysel Öztezel, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, İZİKAD Başkanı Candan Çilingiroğlu, EBSOV Kadın Kurulu Başkanı İhsan Özbelge, EÇEV Başkanı Yasemin Reşitoğlu, TEV Başkanı Gülnur Soybayraktar, Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Dr.Ülkü Karlı, İzmir Barosu İnsan Hakları Hukuku ve Hukuk Araştırmaları Merkezi sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nuriye Kadan, Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Av. Pelin Erda, Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi Av. Birgül Değirmenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Itır Bağdadi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Sema Övgün, Ege Kadın Buluşması Platformu Koordinatörü Şengül Baysak, Turizmci Bircan Tağıl, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin eşi Nilüfer İnce, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın eşi Hikmet Atila'nın da aralarında yer aldığı çok sayıda isim sahneye çıktı. Koronun seslendirdiği son şarkıda ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu koroya katılarak şarkıyı birlikte söyledi.

Konserin ikinci bölümünde ise ünlü flütçü Şefika Kutluer İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Kadınlar Oda Orkestrası eşliğinde sahne aldı ve geceye özel repertuvarını seslendirdi.

Müziğin birleştirici gücü olduğunu belirten gecenin mimarı Muharrem Dayanç, şöyle konuştu:

"Müzik; insanlığın ortak dilidir. Kadın danışma merkezindeki 30 gönüllümüze 4 ay boyunca koro ve eğitim desteği verdik. Toplumsal farkındalığa ses getirip duyurmak istedik. Bir erkek olarak kadına yönelik şiddetin sorunu sadece kadının değil toplumsal bir sorun olduğunu anlatmaya çalıştık."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku