Kültür-Sanat:
O FİLME VENEDİK'TE BÜYÜK ÖDÜL!
O FİLME VENEDİK'TE BÜYÜK ÖDÜL!

Venedik'ten 'Sivas'a büyük ödül

Film, Yozgat Yerköy'de bir dövüş köpeği ile küçük bir çocuğun arasında geçen hikayeyi anlatıyordu. Filmin küçük oyuncusu Doğan İzci de eleştirmenler özel ödülüne layık görülmüştü.

İlk uzun metrajlı filmi "Sivas" ile Venedik Film Festivali'nde ödül kazanan Müjdeci, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Bizim oyuncularımızdan Şahin'in babası vefat etti. Ozan Çelik'in babasına armağan ediyorum. Ayrıca değerli jüriye çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen Angela ve Alberto'ya ve film ekibime teşekkür ediyorum" dedi.

Altın Aslan ödülü ise "A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence" filmine

İtalya'da bu yıl 71'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde en iyi filme verilen "Altın Aslan" ödülünün sahibi belli oldu. Başkanlığını Alexandre Desplat'ın başkanlığını yaptığı 71. Venedik Film Festivali Jürisi, festivalin büyük ödülü olan "Altın Aslan"a, İsveçli yönetmen Roy Andersson'un komedi-dram türündeki "A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence" isimli filmini layık gördü.

Ödülünü Venedik Bienali Başkanı Paolo Baratta'nın elinden alan İsveçli yönetmen Andersson, sinema kariyerinde İtalyan filmlerinden etkilendiğini belirterek "Venedik Film Festivali'nde bu ödülü almak benim için büyük bir onur" dedi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku