Kültür-Sanat:
ONURLU SANATÇININ 40.YILI 'KUTLU OLSUN'
ONURLU SANATÇININ 40.YILI 'KUTLU OLSUN'

Sanat ve direnişle geçen 40 yıl

Say, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da “40 yıl önceki ‘piyano başına ilk oturuş’ emin olun ki daha salt ve korkusuzdu. İnsan mutlu doğup mutsuz mu ölüyor? O ‘sorun’ ve o ‘soru’ bizi yola sürüklüyor. ‘Belki’ler ile yaşıyoruz” dedi.

Besteci Fazıl Say, ilk kez piyanonun başına oturmasından sonra geçen 40. yılı, önceki gece IKSV Salon’da, dostlarıyla kutladı.

Geceye, Say’ın babası Ahmet Say ve kızıyla birlikte, aralarında İbrahim Yazıcı, Cihat Aşkın, Seranat Bağcan, Selçuk Yöntem, Can Dündar, Zeynep Altıok Akatlı, Naci Özgüç, Zeynep Oral’ın olduğu yüze yakın sanatçı dostu katıldı.

İlk kez 3 Ocak 1975 günü Mithat Fenmen’in evinde piyanonun başına oturduğunu belirten Say, bunca yıllık piyano aşkını dile getiren bir konuşma yaptı ve “Bizler müziksiz yaşayamayan insanlarız” dedi.

Gecenin başlangıcında, Nebil Özgentürk’ün hazırladığı mini belgesel izlendi, ardından Say, Seranat Bağcan eşliğinde “İlk Şarkılar” albümünden şarkılar seslendirdi.

Sonrasında keman virtüözü Cihat Aşkın ile sahneyi paylaşan Say, dostlarına mini bir konser verdi.

Fazıl Say, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da “Gerçek şu ki, 40 yıl önceki ‘piyano başına ilk oturuş’ emin olun ki daha salt ve korkusuzdu. 40 yıl az değil. Yola devam... Büyümek, anlamak, mutlu olmak konuları... O sınavdan sıvışmak da yok... Acı çekmemek de yok... İnsan mutlu doğup mutsuz mu ölüyor? O ‘sorun’ ve o ‘soru’ bizi yola sürüklüyor. ‘Belki’ler ile yaşıyoruz. Müzik ile tedavi ederek kendimizi ve her şeyi” dedi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku