Kültür-Sanat:
RTÜK'ten O DİZİLERE CEZA YAĞDI

RTÜK’ten O DİZİLERE CEZA YAĞDI

RTÜK haftalık toplantısında izleyicilerin yoğun bir şekilde şikayet ettiği “çocuk istismarı” ile konuyu gündemleştirdi. RTÜK, bu kapsamda Fox TV’de yayınlanan Bizim Hikaye’de 18 yaşından küçük bir kızı canlandıran “Kiraz” karakterinin “aşırı makyaj, dans, erkek arkadaş edinme, evde erkek arkadaş ile parti yapma gibi unsurlarla kadınlaştırıldığı”na karar verdi ve dizide “çocuk istismarı” olduğunu saptadı. Fox TV’ye idari para cezası verilmesi kararı alındı.

Ayrıca Çukur’da da şiddet içerikli sahneleri inceleyen RTÜK, bazı sahnelerin, “şiddeti özendirici veya kanıksatıcı” olduğuna karar verdi. Show TV’ye de dizideki bu sahne ve diyaloglar sebebiyle idari para cezası verildi.

Star TV’de yayınlanan Avlu dizisinde de dövme, boğaz sıkma, arabayla ezme, bıçaklama, işkence sahnelerinin olduğunu belirleyen RTÜK Üst Kurulu, bu kanala da idari para cezası verdi.

Sen Anlat Karadeniz’deki şiddet sahneleri için ATV’ye, henüz izleyicilerle yeni buluşan Muhteşem İkili filmindeki boğaza bıçak dayama, sopayla şiddet uygulama sahneleri için Kanal D’ye idari para cezası verildi.

Ayrıca toplantıda, bir ürünün çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilerek tanıtımlarını ve satışını yapan Farklı TV ve Müzik Türk’e ilgili yasa dışı yayınları nedeniyle aylık brüt gelirlerinin yüzde yüzde 5’i oranında idari para cezası ve 5 kez program durdurma müeyyidesi uygulandı. RTÜK, ayrıca radyo ve televizyonların kuruluşlarına ilişkin 6112 sayılı kanunun çeşitli hükümlerine aykırı yayınları nedeniyle MGC TV’ye 4 kez, Kanal S, Mega Müzik, Müzik Türk, Park TV, Plus Music ve World Beauty Channel’a 3’er kez, Kanal Yalova ve Maxi TV’ye ise 2’şer kez idari para cezası verilmesine kararı aldı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku