KURBAN ve MANTIK

Kurban Bayramı geldiğinde içimi dayanılmaz bir “vejeteryan” olma duygusu kaplıyor.

Kan kokusundan geçilmiyor.

Hayvanlara yapılan vahşet karşısında çaresiz kalıyorum.

Arabaların içine, bagajlara sıkıştırılmış hayvanlar mı ararsınız, kesemediği için boğanın önce ayaklarını kıran kasap ve kurban sahipleri mi? Doğru bağlanmadığı için tam kesilirken kurtulup boynunda derin bir bıçak darbesi, can havliyle kaçan koçlar mı?

Denize akan kanalizasyon suyuna bakıyorum, deniz kıpkırmızı olmuş.

O kanları alıp çocukların alnına sürüyoruz.

En son hacca gidip hem kendileri hem de aldıkları vekaletlerle kurban kesen hacıları inceliyorum.

Bizi “din, akıl ve mantık dinidir” diye büyütmüşlerdi ama o ağızlarından salyalar akarak konuşan, analarının diz altını görünce tahrik olan çirkin kesimin örümcek kafalı sofuları “hayır billahi de hayır” diye yemin ediyorlar. Kesinlikle mantık yok, teslim olma var diyorlar.

Söyledikleri kesinlikle doğru. Çünkü ülkemde o kadar aç varken hacca gidip hem kendileri hem de aldıkları vekaletlerle kurban kesen hacıların kestikleri kurbanlar daha kesilir kesilmez canlı canlı iş makinalarının açtığı çukurlara gömülüyorlar. Arap çölünde heba olan o kadar kurban ve et sadece Arap’ların cebini doldurmaya yaradığına göre açları doyurmak için kesildiğini sandığımız kurbanın mantığı nerede?

Tam da o sırada pişmiş kelle gibi sırıtarak milyarlar kazanan bir sözde din adamı konuşuyor. “Fıkıh kitaplarında, Bayramın üçüncü gününü baygın halde geçiren zengine kurban kesmek vacib olmaz, üçüncü günü ayık olmak önemlidir. Birinci günü ayık olsa ve kurban kesse, üçüncü günü baygın geçirse de, kestiği kurban vacib olur” diyor.

Evet gerçekten mantık yok.

Ne yaptığını ve neden yaptığını bilemeden yapan bir güruh var.

Ha, bir de “esir iken, üçüncü günü hür olanın, diğer şartlar da varsa, kurban kesmesi vacib olur. Hür iken, bayramın üçüncü günü esir olup, güneş batana kadar esir kalanın kurban kesmesi vacib olmaz” diye ekliyor.

Yani bizlerden bahsediyor.

Bu esaretten kurtulur ve tekrar Medeniyet Tarikatına doğru yürüyebiliriz umarım.

https://twitter.com/kboztepe
https://www.facebook.com/kaya.boztepe

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87