Magazin:
SİBİRYA KAPLANLARI KAR KEYFİ YAPTI

SİBİRYA KAPLANLARI KAR KEYFİ YAPTI

Bursa'da yoğun kar yağışı birçok kentte trafik başta olmak üzere yaşamı olumsuz etkilerken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Botanik Hayvanat Bahçesi'nde farklı görüntülere sahne oldu. Özellikle sıcak iklim hayvanlarının büyük bir bölümünün ısıtma sistemli kapalı barınaklarına çekilmesiyle sessizliğin hakim olduğu hayvanat bahçesinde kar yağışının en çok mutlu ettiği hayvanlar ise yaz aylarında Bursa'ya getirilen Sibirya Kaplanı olarak biline Amur Kaplanları oldu. Mayıs ve Haziran ayında Almanya'dan getirilen Finja isimli dişi Amur Kaplanı ile Victor adlı erkek Amur Kaplanı, günlerinin büyük bir bölümünü kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen barınaklarının açık bölümünde geçiriyor.

Anavatanı Sibirya'nın seyrek ormanları olan ve günümüzde doğal ortam olarak sadece Rusya'nın güneydoğusunda ve Kuzey Kore'de yaşamını sürdüren Amur kaplanları, Sibirya soğuklarıyla birlikte Bursa'da da doğal yaşamdan izler yakalama şansı bulmuş oldu.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

VOLKAN KONAK'tan JET YANIT
Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruma ve Ali Erbaş’a yönelik sözleri nedeniyle şarkıcı Volkan Konak...

Haberi Oku