ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ
ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ KEMAL ÖZTÜRK İSTİFA ETTİ

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk dün akşam AA Yönetim Kurulu'na istifasını sundu. Yönetim Kurulu Öztürk'ün istifasını kabul ederek yazılı bir açıklama yaptı.

YÖNETİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada, AA'nın alanında öncü kuruluş haline gelmesinde ve uluslararası bir medya kurumu hüviyeti kazanmasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün büyük katkısı ve emeği bulunduğu belirtilerek, "Anadolu Ajansı, bundan sonra da kuruluş idealini daha ileriye taşımak; dünyanın en büyük 5 haber ajansı arasına grime hedefine doğru kararlılıkla yürümeye devam edecektir" denildi.

Yönetim Kurulu'nun yazılı açıklaması şöyle:

"Anadolu Ajansı, Türkiye'nin en köklü kurumları arasındadır. Dünyada ve Türkiye'de yaşanan değişim ve gelişmelere uygun olarak, kendisine kuruluşunun yüzüncü yılında dünyanın en büyük 5 haber ajansından biri olma hedefini belirlemiştir. '100. Yıl Vizyonu' adı verilen atılım hamlesi çerçevesinde, Anadolu Ajansı'nın sadece Türkçe olan yayını 8 dile çıkarılmıştır. Günlük haber, fotoğraf ve video üretimi ortalama 3 kat artmıştır. 3 yıl öncesine kadar yurt dışında hiçbir abonesi olmayan Anadolu Ajansı'nın bugün 45 ülkede abonesi bulunmaktadır. Türkiye'nin uluslararası markalarından birisi haline gelen kurumumuzun bugün 86 ülkede temsilcisi bulunmaktadır. Faaliyet gelirleri yüzde 71 oranında artmış, tüm teknolojik altyapısını da çağa uyumlu hale getirmiştir.

Anadolu Ajansı'nın alanında öncü kuruluş haline gelmesinde ve uluslararası bir medya kurumu hüviyeti kazanmasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün büyük katkısı ve emeği bulunmaktadır. 

Sayın Öztürk bugün ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılmak talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk'e teşekkür eder, yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz.

Anadolu Ajansı, bundan sonra da kuruluş idealini daha ileriye taşımak; dünyanın en büyük 5 haber ajansı arasına grime hedefine doğru kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TÜM PERSONELİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Başbakanlığı döneminde bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığı görevinde de bulunmuş olan AA Genel Müdürü Salı günü saat 14.00'de tüm AA personelini toplantıya çağırdı. 

Kemal Öztürk'ün toplantıyı ne amaçla yapacağı konusunda ayrıntı verilmedi. Ancak tüm çalışanlardan toplantıda hazır bulunmaları istendi. 

Öztürk'ün toplantı çağrısı da, yine Ankara kulislerinde "Veda mı edecek" söylentilerine yol açtı. 

Öztürk'ün toplantıda ayrıca, toplu sözleşme konusundaki bir sorunu da çalışanlarla paylaşıp, bu sorunu çözerek görevden ayrılma ihtimali üzerinde duruluyor. 

Kemal Öztürk, TBMM Başkanlığı döneminde de Bülent Arınç'la Meclis'te çalışmış, Bülent Arınç'ın AA ve TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı olmasından sonra da AA Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti.

İŞTE O MAİL


 
AA Yönetimi tarafından bu akşam saatlerinde tüm personele gönderilen mailde, Genel Müdür Öztürk'ün kendileriyle toplantı yapılacağı duyurulmuştu.
Mail'de şöyle denilmişti;

"Değerli AA mensupları,

Yarın saat 14.00'da Genel Müdürümüz Sayın Kemal Öztürk Konferans Salonu'nda tüm personelimizle toplantı yapacaktır. Ajansımız ve çalışanlarımız için önem arzeden bu toplantıya bütün personelin katılımı gerekmektedir. Ankara dışındaki personel de toplantıyı Anadolum portalı üzerinden canlı olarak izleyebilir."
 
KEMAL ÖZTÜRK KİMDİR?

Kemal Öztürk, 1969 yılında Ağrı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.
1990 yılında değişik dergilerde makaleler yayınlayarak yazı hayatına girdi. 1995 yılında profesyonel gazetecilik mesleğine başladı. Televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yaptı. Yerli ve yabancı televizyon kanallarında çok sayıda belgeseli yayınlandı. Bir süre yurt dışında dil eğitimi aldı, belgesel alanında araştırmalar yaptı.

2003 yılında TBMM Başkanı İletişim Danışmanı oldu. 2005 yılında TBMM Başkanı Başdanışmanlığına getirildi. Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Danışmanlığını yapan Kemal Öztürk, 2011 yılı Şubat ayında bu görevinden ayrıldı. 3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı. Siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim alanlarında çok sayıda makale ve kitapları yayınlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

MÜCAHİT KÜÇÜKYILMAZ'IN ADI GEÇİYOR

AA Genel Müdürlüğü için Ankara kulislerinde öne çıkan isim ise Mücahit Küçükyılmaz. 

Küçükyılmaz, halen AA yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 

Yine kulislerde geçen bir başka isim ise Feridun Keşir. 

GEÇEN HAFTA DA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Anadolu Ajansı'nda geçen hafta da Genel Müdür Yardımcısı görevden alınmıştı.

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün geçen hafta, üç yıldır kurumda çalışan Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ekşi'yi görevden aldığı kulislere yayılmış, Ekşi yıllık izne ayrılmıştı.

BASIN YAYIN GENEL MÜDÜRÜ DE DEĞİŞTİ

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ten hemen önce de, Basın Yayın Genel Müdürü değişmişti. 

Davutoğlu hükümetinden önce Bülent Arınç'a bağlı olan, ancak yeni hükümetle birlikte Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlanan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde de, Genel Müdür Murat Karakaya görevden alınarak, Başbakan Müşavirliği görevine atanmıştı. Karakaya'nın yerine ise, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi getirilmişti. Haşimi'nin Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile Basın Yayın Genel Müdürlüğü görevlerini birlikte yürüteceği belirtilmişti.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MUSTAFA DESTİCİ ÖZÜR DİLEDİ
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı...

Haberi Oku